Duathlon

Datum: april 26, 2022 Tid: 18:00 – 19:30 Plats: Harvestad

I duathlon är det himla bra att vara duktig på att cykla efter att man precis har sprungit snabbt. Det är också väldigt bra att vara duktig på att springa efter att man precis cyklat snabbt. Idag ska vi träna på båda dessa delar.

Upplägget för passet är 2 x (löp + cykel) + 2 x (cykel + löp).

Vi kör alltså fyra varv, där varje varv består av en cykelsträcka och en löpsträcka. De två första varven börjar vi med löpsträckan, och de två sista varven börjar vi med cykelsträckan. Vi samlar ihop hela gänget efter varje varv och startar nästa varv tillsammans. Total sträcka för passet är 14,4 km cykling och 5,2 km löpning, exklusive uppvärmning och nedvarvning.

  • Cykelsträckan är 3,6 km lång.
  • Löpsträckan är 1,3 km lång.
  • Genomgången av passet startar klockan 18:00.

Utrustning som du behöver är egentligen inte mer än ett par löparskor och en cykel. Cykeln ska såklart vara trafiksäker och du ska ha en cykelhjälm på huvudet. Ta helst också med utrustning för lagning av eventuell punktering. För löpningen behöver du ett par löparskor. Underlaget för hela passet är asfalt.

Detta pass kommer till stor del ske på cykelvägen till Sturefors. Alla deltagare behöver således ta sitt ansvar för att vi sköter oss snyggt och inte blir en fara eller störande för förbipasserande. Under löpningen håller vi till vänster och under cyklingen håller vi till höger.

Kommer man med bil kan man parkera här: Parkeringsplats

Länk till växlingsområde och samlingsplats via Google Maps: Samlingsplats

Löpning 1,3 km:

Cykling 3,6 km:

Ansvarig ledare: Andreas Edquist

Vi ses på cykelvägen längs med Brokindsleden vid Landeryds golfklubb (se bild ovan). Genomgången av passet börjar klockan 18:00. Varmt välkommen!

Vad är duathlon?

Duathlon är en kombination av löpning och cykling, där man varvar mellan sporterna. Vi kör detta kommande tisdagar tills vattnet är tillräckligt varmt för att börja med triathlonträningarna. Vi kommer ha ett nytt pass varje vecka och sannolikt kommer vi också hålla till på olika platser varje gång. Passen passar alla nivåer och kan enkelt anpassas på plats för den som vill göra något på sitt eget sätt.

/Tri-sektionen

Nyheter

Läs mer här

På gång

Läs mer här

Klubbstuga

Läs mer här

2022-04-24T17:17:07+02:00 april 18th, 2022|