Duathlon

Datum: maj 3, 2022 Tid: 18:00 – 19:30 Plats: Slaka

Duathlon med överdrivet många växlingar. Kom så kör vi!

Upplägget för dagens pass är 3 x (löp + cykel + löp + cykel).

Vi kör alltså tre varv, där varje varv består av löpning, cykling, löpning igen och till sist cykling igen. Vi börjar med en gemensam uppvärmnings-jogg av löpsträckan. Efter varje varv samlar vi sedan ihop gänget och startar nästa varv tillsammans. Total sträcka för passet är 15,6 km cykling och 2,4 km löpning, exklusive uppvärmning och nedvarvning. Som alltid är det helt ok att anpassa sträckorna.

  • Cykelsträckan är 2,6 km lång.
  • Löpsträckan är 400 m lång.
  • Genomgången av passet startar klockan 18:00.

Utrustning som du behöver är egentligen inte mer än ett par löparskor och en cykel. Cykeln ska såklart vara trafiksäker och du ska ha en cykelhjälm på huvudet. Ta helst också med utrustning för lagning av eventuell punktering. För löpningen behöver du ett par löparskor. Underlaget för hela passet är asfalt.

Vi ses i Slaka. Länk till växlingsområde och samlingsplats: Samlingsplats

 

Löpning 400 m:

 

Cykling 2,6 km:

 

Ansvarig ledare: Erica Swahn

Vad är duathlon?

Duathlon är en kombination av löpning och cykling, där man varvar mellan sporterna. Vi kör detta kommande tisdagar tills vattnet är tillräckligt varmt för att börja med triathlonträningarna. Vi kommer ha ett nytt pass varje vecka och sannolikt kommer vi också hålla till på olika platser varje gång. Passen passar alla nivåer och kan enkelt anpassas på plats för den som vill göra något på sitt eget sätt.

/Tri-sektionen

Nyheter

Läs mer här

På gång

Läs mer här

Klubbstuga

Läs mer här

2022-04-30T17:39:31+02:00 april 30th, 2022|