Duathlon: säsongspremiär

Datum: april 19, 2022 Tid: 17:45 – 19:15 Plats: Lambohov

Årets första duathlonträning! Efter ett veligt aprilväder börjar vi känna oss mer säkra på att det är dags för säsongstart. Eftersom vi inte vågar oss i vattnet ännu håller vi oss till den roliga, fartfyllda, och för den som vill: benhårda, sporten duathlon. Duathlon är en kombination av löpning och cykling, där man varvar mellan sporterna.

Vi kör detta kommande tisdagar tills vattnet är tillräckligt varmt för att börja med triathlonträningarna. Vi kommer ha ett nytt pass varje vecka och sannolikt kommer vi också hålla till på olika platser varje gång. Passen passar alla nivåer och kan enkelt anpassas på plats för den som vill göra något på sitt eget sätt.

Men har du ett par löparskor och en cykel så är passet perfekt för dig. Varmt välkommen!

 

Upplägget för dagens pass är 3 x (cykel + löp).

Vi kör alltså tre varv, där varje varv består av en cykelsträcka följt av en löpsträcka. Vi samlar ihop hela gänget efter varje varv och startar nästa varv tillsammans. Total sträcka för passet är 16,5 km cykling och 3 km löpning, exklusive uppvärmning, nedvarvning.

  • Cykelsträckan är 5,5 km lång.
  • Löpsträckan är 1 km lång.
  • Genomgången av passet startar klockan 17:45.

Utrustning som du behöver för cyklingen är en trafiksäker cykel och cykelhjälm. Ta helst också med utrustning för lagning av eventuell punktering. För löpningen behöver du ett par löparskor. Underlaget för hela passet är asfalt.

Länk till växlingsområde och samlingsplats via Google Maps: Samlingsplats

 

Ansvarig ledare: Niklas Åkerström

/Tri-sektionen

Nyheter

Läs mer här

På gång

Läs mer här

Klubbstuga

Läs mer här

2022-04-18T13:43:15+02:00 januari 19th, 2022|