KM: Duathlon

Datum: juni 1, 2021 Tid: 17:30 – 20:00 Plats: Ljungbadet

Dags för klubbmästerskap i Duathlon? Jajemen!

Med tre duathlon-tisdagar och ett par triathlon i bagaget är det dags för KM-distansen. 5 km inledande löpning, följt av 20 km cykling och sedan en avslutande 2,5 km löpning in i mål. För att delta krävs en trafiksäker cykel, cykelhjälm och ett par löparskor.

Upplägget är anpassat efter den rådande pandemin och vi kommer köra med individuell start. För att vi ska ha en chans att förbereda detta någorlunda ber vi dig att föranmäla dig om du tänker delta. Vid anmälan rapporterar du också din ungefärliga tid på 10 km löpning för att vi ska kunna sprida ut oss bra. Föranmälan

Hämta din nummerlapp och registrera dig vid Ljungbadet från klockan 17:30 till 17:45. Här finns också växlingsområde, start och målgång.

Klockan 17:45 håller vi en gemensam genomgång inför loppet.

Första start är klockan 18:00.

Parkering sker vid Ljungbadets parkeringsplats. Om parkeringen där blir full, så finns det ytterligare parkeringsplatser vid Ljungs kyrka. Vi vill inte ha bilar parkerade längs vägen eftersom den redan är smal som den är.

Om man redan nu vet att tänker delta och kommer ha med sig sällskap i form av familjemedlem eller liknande får man gärna höra av sig till Erica Månsson eller Niklas Åkerström. Vi tar mer än gärna funktionärshjälp med tidtagning osv.

Regler

  • Under cyklingen ligger vi inte på rulle. Det vill säga att vi bibehåller minst 10 meter mellan det egna framhjulet och bakhjulet på framförvarande cyklist.
  • Efter första löpningen är det otillåtet att vidröra sin cykel innan man knäppt sin cykelhjälm.
  • Efter cyklingen är det otillåtet att knäppa av sig sin cykelhjälm innan man lämnat sin cykel vid växlingsområdet.

Löpning

Löpningen är en vändbana på 2,5 km. På den inledande löpningen springer vi två varv. På den avslutande löpningen springer vi ett varv. Vi håller till vänster under löpningen, håller god uppsikt och genar inte i kurvor. Vi befinner oss på trafikerade vägar.

Cykling

Cykelbanan består av ett varv medsols runt Ljungsjön, vilket mäter knappa 7 km. Vi kommer cykla tre varv. Vi håller till höger under cyklingen, håller god uppsikt och genar inte i kurvor. Vi befinner oss på trafikerade vägar.

Anpassningar för Covid-19

  • Stanna hemma vid minsta symptom!
  • Håll avstånd, både till varandra men framförallt även till personer som man möter under träning.
  • Större grupper kommer att delas upp i mindre. För detaljer se information kopplade till aktiviteten.
  • Behöver man nysa, snyta sig eller liknande så lägger man sig längst bak, kliver åt sidan innan man gör det man ska.

 

Tävlingsledare: Erica Månsson

Nyheter

Läs mer här

På gång

Läs mer här

Klubbstuga

Läs mer här

2021-05-25T22:14:35+02:00 maj 23rd, 2021|