KM: Duathlon

Datum: maj 10, 2022 Tid: 18:00 – 20:00 Plats: Ljungbadet

Dags för klubbmästerskap i Duathlon? Jajemen!

Med tre duathlon-tisdagar i bagaget är det dags för KM-distansen. 5 km inledande löpning, följt av 20 km cykling och sedan en avslutande 2,5 km löpning in i mål. För att delta krävs en trafiksäker cykel, en cykelhjälm och ett par löparskor.

I år testar vi ett nytt tidtagningssystem för att slippa papper och penna. Detta kräver att man anmäler sig själv senast klockan 17:00 samma dag som loppet. Anmäl dig till klubbmästerskapet via följande länk: Föranmälan

Här finns en lista för att se vilka som hittills är anmälda: Anmälda

  • Hämta din nummerlapp och registrera dig vid Ljungbadet från klockan 17:25 till 17:40. Här finns också växlingsområde, start och målgång.
  • Klockan 17:40 håller vi en gemensam genomgång inför loppet.
  • Starten går klockan 18:00.

Parkering sker vid Ljungbadets parkeringsplats. Om parkeringen där blir full, så finns det ytterligare parkeringsplatser vid Ljungs kyrka. Vi vill inte ha bilar parkerade längs vägen eftersom den redan är smal som den är.

Om man redan nu vet att tänker delta och kommer ha med sig sällskap i form av familjemedlem eller liknande får man gärna höra av sig till Niklas Åkerström. Vi tar mer än gärna funktionärshjälp med tidtagning osv.

 

Regler

  • Under cyklingen ligger vi inte på rulle. Det vill säga att vi bibehåller minst 10 meter mellan det egna framhjulet och bakhjulet på framförvarande cyklist.
  • Efter första löpningen är det otillåtet att vidröra sin cykel innan man knäppt sin cykelhjälm.
  • Efter cyklingen är det otillåtet att knäppa av sig sin cykelhjälm innan man lämnat sin cykel vid växlingsområdet.

 

Löpning

Löpningen är en vändbana på 2,5 km. På den inledande löpningen springer vi två varv. På den avslutande löpningen springer vi ett varv. Vi håller till vänster under löpningen, håller god uppsikt och genar inte i kurvor. Vi befinner oss på trafikerade vägar.

 

Cykling

Cykelbanan består av ett varv medsols runt Ljungsjön, vilket mäter knappa 7 km. Vi kommer cykla tre varv. Vi håller till höger under cyklingen, håller god uppsikt och genar inte i kurvor. Vi befinner oss på trafikerade vägar.

 

Banbeskrivning över duathlonbanan ute i Ljung.

 

Tävlingsledare: TBD

/Tri-sektionen

Nyheter

Läs mer här

På gång

Läs mer här

Klubbstuga

Läs mer här

2022-05-02T21:45:26+02:00 januari 9th, 2022|