KM: Triathlon – olympisk distans

Datum: augusti 14, 2021 Tid: 8:50 – 13:00 Plats: Ljungbadet

Dags för klubbmästerskap i den ädlaste av distanser i den ädlaste av sporter. Det handlar såklart om den olympiska distansen av triathlon. Vi håller till vid Ljungbadet, precis som vanligt. 1500 m simning, 40 km cykling och 10 km löpning ska avgöra vilka damer och herrar som prickat formen.

Vill man vara med och träna utan att köra hela distansen går det bra att anmäla sig till ”Motion”, vilket innebär att du kör hälften (sprintdistans) och ändå blir avklockad, så att du kan få tider på din prestation.

I år kör vi en tidigare start, så att vi kommer i mål lagom till lunch. Vår älskade klubb bjuder nämligen på mat efter målgången! Vår klubb är ju ingenting utan våra underbara medlemmar, och vad vore våra medlemmar utan mat?

Föranmäl dig gärna via länken. Om du vill ha mat sätter du ett kryss för det och om du ska köra en kortare distans sätter du ett kryss för det. För att maten ska hinna bli tillagad måste du ha anmält dig om detta senast onsdagen den 11 augusti. Föranmälan

Hämta din nummerlapp och registrera dig vid Ljungbadet från klockan 8:50 till 9:10. Här finns också växlingsområde, start och målgång.

Klockan 9:10 håller vi en gemensam genomgång inför loppet.

Startskottet går klockan 9:30.

Parkering sker vid Ljungbadets parkeringsplats. Om parkeringen där blir full, så finns det ytterligare parkeringsplatser vid Ljungs kyrka. Vi vill inte ha bilar parkerade längs vägen eftersom den redan är smal som den är. Men kom också ihåg att man blir väldigt stark av att cykla ut till Ljung.

Om man redan nu vet att tänker delta och kommer ha med sig sällskap i form av familjemedlem eller liknande får man gärna höra av sig till Erica Månsson eller Niklas Åkerström. Vi tar mer än gärna funktionärshjälp med tidtagning osv.

 

Regler

  • Under cyklingen ligger vi inte på rulle. Det vill säga att vi bibehåller minst 10 meter mellan det egna framhjulet och bakhjulet på framförvarande cyklist.
  • Efter simningen är det förbjudet att vidröra sin cykel innan man knäppt sin cykelhjälm.
  • Efter cyklingen är det otillåtet att knäppa av sig sin cykelhjälm innan man lämnat sin cykel vid växlingsområdet.

 

Banan

Bansträckningen är den samma som vid vårt KM i triathlon på sprintdistans, med den enkla skillnaden att vi kör dubbelt så många varv av allt. Två (2) varv simning, sex (6) varv cykling och fyra (4) varv löpning. Det blir alltså extra roligt för våra atleter och åskådare att få heja på varandra många gånger.

Banbeskrivning över träningsbanan för triathlon ute i Ljung.

Simning

Vi börjar med att simma diagonalt över strömmen för att runda en flytbrygga, vilken vi ska ha på vår vänstra sida. Simma sedan vidare längs med strömmen och runda en gul boj, vilken vi ska ha på vår vänstra sida. Avslutningsvis simmar vi tillbaka mot Ljungbadet och kliver upp bredvid bryggan, vilken vi ska ha på vår vänstra sida. Vi simmar alltså motsols och ett varv mäter 750 m.

Efter det första varvet tar vi några snärtiga löpsteg uppe på stranden, runt bryggan och tar oss ned i vattnet för att simma ett varv till. Det är inte tillåtet att gena över bryggan.

Löpning

Löpningen är en vändbana på 2,5 km. Vi springer totalt fyra varv. Vi håller till vänster under löpningen, håller god uppsikt och genar inte i kurvor. Vi befinner oss på trafikerade vägar.

Cykling

Cykelbanan består av ett varv medsols runt Ljungsjön, vilket mäter knappa 7 km. Vi kommer cykla sex varv. Vi håller till höger under cyklingen, håller god uppsikt och genar inte i kurvor. Vi befinner oss på trafikerade vägar.

 

Anpassningar för Covid-19

  • Stanna hemma vid minsta symptom!
  • Håll avstånd, både till varandra men framförallt även till personer som man möter under träning.
  • Större grupper kommer att delas upp i mindre. För detaljer se information kopplade till aktiviteten.
  • Behöver man nysa, snyta sig eller liknande så lägger man sig längst bak, kliver åt sidan innan man gör det man ska.

 

Tävlingsledare: Återstår att se

Nyheter

Läs mer här

På gång

Läs mer här

Klubbstuga

Läs mer här

2021-08-08T20:09:54+02:00 juni 13th, 2021|