KM: Triathlon Sprint

Datum: juni 22, 2021 Tid: 17:30 – 20:00 Plats: Ljung

Dags för årets klubbmästerskap i triathlon på sprintdistans. För er som är nya i sporten så innebär en sprintdistans 750 meter simning, 20 kilometer cykling följt av 5 kilometer löpning. Helt genomförbart för alla.

Om du gillar att svettas, träffa trevlig klubbkamrater och ha härliga tisdagskvällar så är vårt klubbmästerskap i triathlon på sprintdistans det perfekta loppet för dig. Oavsett ambition och nivå.

Hålltider

Starten går klockan 18:00 vid Ljungbadet utanför Ljungsbro (vägbeskrivning finns länkad nedan). Senast klockan 17:40 måste man ha anmält sig och vara redo. Vill man föranmäla sig går det bra att göra det via länken nedan. Strax innan start, vid 17:45, kör vi en kort information om banan och upplägget.

Vägbeskrivning: Ljungbadet, Ljungsbro

Föranmälan

Banbeskrivning

Har ni någon gång varit med på våra triathlonträningar i Ljung så kommer det inte vara några större överraskningar. Vi simmar i Ljungsjön, cyklar och springer på samma vägar som under träningarna. Den enda skillnaden är att vi startar och går i mål vid Ljungbadet.

Under simningen startar vi från badbryggan. Du ska ha bryggan på din vänstra sida. Vi korsar strömmen och rundar en flytbrygga, vilken du ska ha på din vänstra sida. Därefter rundar vi en gul boj, vilken också ska vara på din vänstra sida. Till sist simmar vi tillbaka till badstranden och tar oss upp bredvid bryggan, så att den är på din vänstra sida.

Cyklingen går tre varv medsols runt Ljungsjön. Vi håller till höger, håller god uppsikt på trafiken runt om oss och genar inte i kurvor.

Under cykelmomentet är det ej tillåtet att ligga på rulle. Det vill säga att vi bibehåller minst 10 meter mellan den egna och framförvarandes cykel. Omkörningar är självklart tillåtet. Cykelhjälmen ska alltid vara knäppt när vi har kontakt med våra cyklar.

Löpningen består av två varv på en 2,5 km lång vändbana längs Gunnarstorpsvägen. Vi håller till vänster under löpet (med undantag för bron), håller god uppsikt på trafiken runt om oss och genar inte i kurvor.

Banbeskrivning över träningsbanan för triathlon ute i Ljung.

 

Anpassningar för Covid-19

  • Stanna hemma vid minsta symptom!
  • Håll avstånd, både till varandra men framförallt även till personer som man möter under träning.
  • Större grupper kommer att delas upp i mindre. För detaljer se information kopplade till aktiviteten.
  • Behöver man nysa, snyta sig eller liknande så lägger man sig längst bak, kliver åt sidan innan man gör det man ska.

 

Tävlingsledare: Jessica Lundberg

Nyheter

Läs mer här

På gång

Läs mer här

Klubbstuga

Läs mer här

2021-06-14T22:26:58+02:00 mars 15th, 2021|