KM: Triathlon sprintdistans

Datum: juni 21, 2022 Tid: 18:00 – 20:00 Plats: Ljungbadet

Dags för årets klubbmästerskap i triathlon på sprintdistans. En superduperbra chans att För er som är nya i sporten så innebär en sprintdistans:

  • 750 meter simning,
  • 20 kilometer cykling,
  • följt av 5 kilometer löpning.

Om du gillar att svettas, träffa trevlig klubbkamrater och ha härliga tisdagskvällar, så är vårt klubbmästerskap i triathlon på sprintdistans det perfekta loppet för dig. Oavsett ambition och nivå.

Hålltider

Starten går klockan 18:00 vid Ljungbadet utanför Ljungsbro. Vägbeskrivning: Ljungbadet, Ljungsbro

Strax innan start, vid kl. 17:40, kör vi en kort information om banan och upplägget.

Föranmälan ska vara gjord senast kl. 17:00 samma dag. Föranmäl dig här.

Startlista

Resultat

 

Banbeskrivning

Har ni någon gång varit med på våra triathlonträningar i Ljung så kommer det inte vara några större överraskningar. Vi simmar i Ljungsjön, cyklar och springer på samma vägar som under träningarna. Den enda skillnaden är att vi startar och går i mål vid Ljungbadet.

 

Simningen

Under simningen startar vi från badbryggan. Du ska ha bryggan på din vänstra sida. Vi korsar strömmen och rundar en flytbrygga, vilken du ska ha på din vänstra sida. Därefter rundar vi en gul boj, vilken också ska vara på din vänstra sida. Till sist simmar vi tillbaka till badstranden och tar oss upp bredvid bryggan, så att den är på din vänstra sida.

 

Cyklingen

Cyklingen går tre varv medsols runt Ljungsjön. Vi håller till höger, håller god uppsikt på trafiken runt om oss och genar inte i kurvor.

Under cykelmomentet är det ej tillåtet att ligga på rulle. Det vill säga att vi bibehåller minst 10 meter mellan den egna och framförvarandes cykel. Omkörningar är självklart tillåtet. Cykelhjälmen ska alltid vara knäppt när vi har kontakt med våra cyklar.

 

Löpningen

Löpningen består av två varv på en 2,5 km lång vändbana längs Gunnarstorpsvägen. Vi håller till vänster under löpet (med undantag för bron), håller god uppsikt på trafiken runt om oss och genar inte i kurvor.

 

Banbeskrivning över träningsbanan för triathlon ute i Ljung.

 

Tävlingsledare: tbd

 

/Tri-sektionen

Nyheter

Läs mer här

På gång

Läs mer här

Klubbstuga

Läs mer här

2022-06-16T21:35:33+02:00 januari 9th, 2022|