Roddmaskin: KM

Datum: april 7, 2019 Tid: 10:00 – 14:00 Plats: X-Force, Roxviksgatan 8 i Tornby, Linköping

2019 fyller NocOut.se 10 år. Det firar vi med ett ännu roligare upplägg för KM i roddmaskin. Framför allt kommer det bli mer spännande och grymt publikvänligt. I år blir det både kval och final samma dag, 7 april 2019. Vi har också nya distanser och en sak är säker. Alla kan vara med och alla är så välkomna! Du som kanske aldrig testat en roddmaskin tidigare kommer att ha kul törs vi lova. Och du som vill bära hem en medalj av ädlaste valör kommer att få det minst lika kul men kanske aningen jobbigare… 🙂

Nytt i år är att rodd-KM avgörs med ungefär samma regler som sprintloppen i längdskidor.

Jämfört med skidsprintloppen skippar vi kvalet och av praktiska skäl är det bara fem roddare i varje heat. Heatindelningen kommer att lottas. Vi kommer att börja med åttondels- eller kvartsfinaler (vilket och antal beror på antal deltagare). De två bästa i varje åttondels- och kvartsfinal samt de utslagna med bäst tid, så kallade ”lucky losers”, går vidare till semifinal. Från semifinalerna går även där de två bästa i varje heat plus den bästa lucky losertiden till final. Vi kommer starta med damernas kvartsfinaler, sedan herrarnas följt av damernas semifinaler etc.

Kvarts- och semifinalerna är 500 meter men finalen är 1000 meter.

För att göra allt mer spännande så är Roddmaskinerna sammankopplade så roddarna kan se hur de ligger till. Vem vet, kanske kan vi till och med få se några som taktikkör? Du som själv inte ska vara med förstår redan att detta kommer att bli minst lika kul för publiken som för de som tävlar. Kom och heja på och hjälp till att få taket att lyfta!

Du anmäler dig här (det kommer även att gå att efteranmäla sig på plats)

Ps. Vi har ett Yogapass direkt efter vårt KM. Se separat På-gång-aktivitet och anmälan (klicka här).

Nyheter

Läs mer här

På gång

Läs mer här

Klubbstuga

Läs mer här

2019-04-02T20:28:34+02:00 februari 19th, 2019|