Rullskidor: Sprintträning med Vreta SoMK

Datum: oktober 16, 2021 Tid: 10:00 – 12:00 Plats: Ljungbadet

Sprintträning

Vi har blivit inbjudna att vara med på en sprintträning tillsammans med ungdomarna i XC Ski Team Östergötland. XC Ski Team är till för ungdomarna födda 2006-2009 i distriktet. Under hösten och vintern tränar  ungdomarna i från de olika klubbar i länet tillsammans för att under senvintern åka som ett lag och tävla mot de andra distrikten någonstans i Sverige.

Vreta SoMK håller i träningen, så passa på att vara med på ett roligt och lite annorlunda träningspass.

Träningspasset är uppdelat i en prolog, 3 heat och sedan en epilog. Under prologen kör alla individuellt för att sätta en kvaltid.
Utifrån kvaltiderna delas alla in i heat. Där ettan, tvåan, trean och fyran möter varandra osv. Efter varje omgång flyttar sedan vinnaren i heatet upp en nivå och den som kommer sist flyttar ner en nivå.

Efter de tre heaten kör vi en epilog där man få se om man kan slå sin kvaltid.

Anmälan

Anmälan via den här länken, Sprintträning.

Utlämning av nummerlapp sker mellan 09:15 och 09:30 vid Ljungbadet. Det går även att anmäla på plats fram till 09.30 men det underlättar för Tobias om ni gjort det innan.

Här kan ni se vilka som är anmälda.

Banan

Starten av sprinten sker på andra sidan Ljungsjön mot där vi parkerar bilarna. Dit är det ca. 2,5 km. Banan går sedan medsols uppför backarna på norrsidan upp till toppen och är ca 1,5 km lång. När man går i mål efter varje varv rullar man sedan tillbaka till starten.

Prologen startar 10.00, heaten drar sedan igång när alla har kommit tillbaka.

Banprofil

Utrustning

Hjälm och glasögon är ett krav. Träningen sker på klassiska rullskidor. Ni väljer själva vilket rullmotstånd ni vill ha.

Parkering

Börja att fylla parkeringen vid Ljungbadet. Om den parkeringen blir full finns även parkeringen vid kyrkan.

Nyheter

Läs mer här

På gång

Läs mer här

Klubbstuga

Läs mer här

2021-10-09T19:01:25+02:00 oktober 8th, 2021|