Triathlon

Datum: augusti 20, 2019 Tid: 18:00 – 20:00 Plats: Ljung Eklunden 1, Ljungsbro Ljungsbro

Tisdagar kör vi triathlon. Det är sen gammalt. Du ska vara ombytt och redo att köra igång klockan 18:00.

Vi håller till i Ljung. Rättare sagt på tomten hemma hos en av våra klubbkompisar ett par simtag från Ljungbadet. Du hittar vägbeskrivningen här. Eftersom vi håller till på tomten hos en medlem så är ytan att parkera begränsad så samåk gärna. Skulle det visa sig vara fullt på tomten så får man parkera borta vid Ljungbadet. Det brukar vara populärt att cykla ut till passen. Samling är då klockan 17:00 vid Abiskorondellen. Observera dock att det inte är några ledare med.

Utrustning

Gillar man prylar så är triathlon den rätta sporten, men för att delta krävs inte wattmätare, tempohojen, triathlondräkt och allt som krävs. Det enda du behöver för att delta på våra triathlonpass är följande:

  • Våtdräkt
  • Cykel
  • Hjälm
  • Löparskor

Mer än så behöver du inte. Sen finns det såklart saker som är ”bra att ha”. Det vill säga simglasögon, vaselin (smörja in nacka då våtdräkten kan skava) badmössa, handduk (för att torka av fötterna efter simningen samt sig själv) och ombyte till efteråt. Har man inte en triathlondräkt så är det bra att ha med sig träningskläder att cykla samt springa i.

Banbeskrivning

Vi simmar i Ljungsjön. Cyklingen sker sen på en slinga som både är flack, oftast med motvind samt backig på knappt sju kilometer. Löpningen sker sedan på en sträcka bort från starten. Ibland är den lite kortare, ibland lite längre. Beror helt på passets upplägg.

Banbeskrivning över träningsbanan för triathlon ute i Ljung.

Passbeskrivning

  • 1500 meter sim
  • 7 kilometer (hård) cykel
  • 3 kilometer löpning

Är man ovan simmare kan man enkelt korta av simningen.

Våra pass är till för alla. Är du nybörjare. Välkommen till oss. Är du rutinerad, minst lika välkommen. Vi har plats för alla nivåer och ambitioner.

Passet är anpassningsbara. Känner du för att simma kortare, cykla längre och löpa som planerat så gör du det. Vi gör det här för att ha kul samt såklart få ett riktigt bra träningspass.

Ansvarig ledare: Håkan Wettergren.

Nyheter

Läs mer här

På gång

Läs mer här

Klubbstuga

Läs mer här

2019-08-18T18:48:58+02:00 maj 31st, 2019|