Triathlon

Datum: augusti 4, 2020 Tid: 18:00 – 19:30 Plats: Ljung Eklunden 1, Ljungsbro

Sista träningen innan KM! 

Nästa vecka är det dags för KM i triathlon sprintdistans. Passa på att känna på olika tempo för att kunna lägga upp tävlingen optimalt kommande vecka. Vi håller som de flesta andra passen till ute i Ljung på tomten hemma hos en av våra klubbkompisar ett par simtag från Ljungbadet. Du hittar vägbeskrivningen här. Eftersom vi håller till på tomten hos en medlem så är ytan att parkera begränsad så samåk gärna. Det brukar vara populärt att cykla ut till passen. Samling är då klockan 17:00 vid Abiskorondellen. Observera dock att det inte är några ledare med.

Utrustning

Gillar man prylar så är triathlon den rätta sporten, men för att delta krävs inte wattmätare, tempohojen, triathlondräkt och allt som krävs. Det enda du behöver för att delta på våra triathlonpass är följande:

  • Våtdräkt
  • Cykel
  • Hjälm
  • Löparskor

Mer än så behöver du inte. Sen finns det såklart saker som är ”bra att ha”. Det vill säga simglasögon, vaselin (smörja in nacka då våtdräkten kan skava) badmössa, handduk (för att torka av fötterna efter simningen samt sig själv) och ombyte till efteråt. Har man inte en triathlondräkt så är det bra att ha med sig träningskläder att cykla samt springa i.

Banbeskrivning

Vi simmar i Ljungsjön och sedan sker cyklingen på en slinga som både är flack, oftast med motvind samt backig på knappt sju kilometer. Löpningen sker sedan på en sträcka bort från starten där vi kommer vända och springa samma väg tillbaka.

Banbeskrivning över träningsbanan för triathlon ute i Ljung.

Passbeskrivning

Passet idag består av ca 750 meter simning, följt av knappt 14 kilometer cykel (två varv på cykelbanan) samt tre kilometer löpning.

Vår pass är anpassningsbara. Känner du för att justera någon av sträckorna så för du det. Vi gör det här för att ha kul samt såklart få ett riktigt bra träningspass.

Ansvarig ledare: Mattias Törnqvist

Nyheter

Läs mer här

På gång

Läs mer här

Klubbstuga

Läs mer här

2020-07-08T16:53:10+02:00 juli 8th, 2020|