Triathlon

Datum: september 1, 2020 Tid: 18:00 – 19:30 Plats: Morotsvägen 1, Ekängen

Triathlon i Ekängen!

Denna tisdag ska vi återigen köra triathlonträning i Ekängen. Vi har förmånen att återigen få hålla till på tomten hos klubbkompisar och denna gång med krypavstånd till Roxen. Du hittar Vägbeskrivningen här. Eftersom vi håller till på tomten hos en medlem så är ytan att parkera väldigt begränsad så samåk gärna eller med fördel cykla till passet.

Utrustning

Gillar man prylar så är triathlon den rätta sporten, men för att delta krävs inte wattmätare, tempohojen, triathlondräkt och allt som krävs. Det enda du behöver för att delta på våra triathlonpass är följande:

  • Våtdräkt
  • Cykel
  • Hjälm
  • Löparskor

Mer än så behöver du inte. Sen finns det såklart saker som är ”bra att ha”. Det vill säga simglasögon, vaselin (smörja in nacka då våtdräkten kan skava) badmössa, handduk (för att torka av fötterna efter simningen samt sig själv) och ombyte till efteråt. Har man inte en triathlondräkt så är det bra att ha med sig träningskläder att cykla samt springa i.

Banbeskrivning

Vi simmar i Roxen och sedan sker cyklingen på slingan motsvarande cykelbanan på Ekängens triathlon som är totalt 16km. Löpningen sker sedan på en sträcka bort från starten där vi kommer vända och springa samma väg tillbaka. Se kartor eller stravalänkar nedan för mer detaljerad banbeskrivning.

Cykelbana: Stravalänk

Löpbana: Stravalänk

Passbeskrivning

Passet idag består av ca 800 meter simning, följt av knappt 16 kilometer cykel samt 3,7 kilometer löpning.

Vår pass är anpassningsbara. Känner du för att justera någon av sträckorna så för du det. Vi gör det här för att ha kul samt såklart få ett riktigt bra träningspass.

Ansvarig ledare: Niklas Åkerström

Nyheter

Läs mer här

På gång

Läs mer här

Klubbstuga

Läs mer här

2020-08-23T21:47:07+02:00 augusti 23rd, 2020|