Triathlon

Datum: augusti 25, 2020 Tid: 18:00 – 19:30 Plats: Ljung Eklunden 1, Ljungsbro

Triathlonträning!

Idag kör vi säsongens sista tri-pass ute i Ljung, de två återstående passen kommer hållas i Ekängen. Vi håller som vanligt till på tomten hemma hos en av våra klubbkompisar ett par simtag från Ljungbadet. Du hittar vägbeskrivningen här. Eftersom vi håller till på tomten hos en medlem så är ytan att parkera begränsad så samåk gärna. Det brukar vara populärt att cykla ut till passen. Samling är då klockan 17:00 vid Abiskorondellen. Observera dock att det inte är några ledare med.

Utrustning

Gillar man prylar så är triathlon den rätta sporten, men för att delta krävs inte wattmätare, tempohojen, triathlondräkt och allt som krävs. Det enda du behöver för att delta på våra triathlonpass är följande:

  • Våtdräkt
  • Cykel
  • Hjälm
  • Löparskor

Mer än så behöver du inte. Sen finns det såklart saker som är ”bra att ha”. Det vill säga simglasögon, vaselin (smörja in nacka då våtdräkten kan skava) badmössa, handduk (för att torka av fötterna efter simningen samt sig själv) och ombyte till efteråt. Har man inte en triathlondräkt så är det bra att ha med sig träningskläder att cykla samt springa i.

Banbeskrivning

Vi simmar i Ljungsjön och sedan sker cyklingen på en slinga som både är flack, oftast med motvind samt backig på knappt sju kilometer. Löpningen sker sedan på en sträcka bort från starten där vi kommer vända och springa samma väg tillbaka.

Banbeskrivning över träningsbanan för triathlon ute i Ljung.

Passbeskrivning

Då det är OW i KM denna vecka kör vi detta pass ett längre sim med kortare cykel och löpdel.

Sträckorna består av ca 1500 meter simning, följt av knappt 7 kilometer cykel samt tre kilometer löpning.

Vår pass är anpassningsbara. Känner du för att justera någon av sträckorna så för du det. Vi gör det här för att ha kul samt såklart få ett riktigt bra träningspass.

Ansvarig ledare: Erica Månsson

Nyheter

Läs mer här

På gång

Läs mer här

Klubbstuga

Läs mer här

2020-08-23T21:54:03+02:00 augusti 23rd, 2020|