Triathlon

Datum: september 7, 2021 Tid: 18:00 – 19:30 Plats: Kaga

Om du vill testa alla delmoment i triathlon inför Borås triathlon, Ironman Jönköping eller bara komma och träna med oss så kör vi fortfarande på med triathlontisdagar. Denna vecka blir det säsongens sista pass i Kaga, vilket också är säsongens näst sista triathlontisdag.

Passet är tänkt att fungera som ett genrep för de sena tävlingarna som återstår på denna säsong. Inga speciella fartkrav finns, utan kör precis som passar din träningsplan dessa sista dagar inför loppen. Om du inte har tävlingar planerade är det kanske läge att köra ett hårdare pass tillsammans med klubbkompisarna?

För att delta behöver du en trafiksäker cykel, cykelhjälm och ett par löparskor. Vi rekommenderar också att ha våtdräkt till simningen. Tag med utrustning för att laga eventuell punktering.

Genomgången av passet börjar klockan 18:00. Se till att ha våtdräkten på innan genomgången börjar. Vi samlas alltså i Kaga: Samlingsplats.

Vi vill rekommendera en gemensam cykling ut till Kaga som avgår från Abisko-rondellen i stan klockan 17:15. Här gäller lagom tempo och fart efter kamrat, så att alla får en trevlig cykeltur ut.

Banbeskrivning via Google Maps

 

Simning:

Vi testar en ny simbana som går förbi badplatsen och mäter 950 m.

Cykling:

Cykelbanan innehåller ett antal tekniska kurvor och vändpunkter – perfekt att testa på detta lite extra om du ska tävla kommande helger. Vi siktar inte på att ta kurvorna så snabbt som möjligt, utan målet är att ta ta dem kontrollerat och med självförtroende. Cyklingen mäter 12,8 km.

Löpning:

Löpningen är en vändbana längs en grusväg som vi kört flera gånger förut. Här får vi chans att mötas och heja på varandra. Sträckan är 2,9 km lång.

 

 

Anpassningar för Covid-19

  • Stanna hemma vid minsta symptom!
  • Håll avstånd, både till varandra men framförallt även till personer som man möter under träning.
  • Större grupper kommer att delas upp i mindre. För detaljer se information kopplade till aktiviteten.
  • Behöver man nysa, snyta sig eller liknande så lägger man sig längst bak, kliver åt sidan innan man gör det man ska.

 

Ansvariga ledare: Eva Sandberg och Niklas Åkerström

Nyheter

Läs mer här

På gång

Läs mer här

Klubbstuga

Läs mer här

2021-09-06T19:36:43+02:00 juni 14th, 2021|