Triathlon

Datum: juli 13, 2021 Tid: 18:00 – 19:15 Plats: Ekängen

Triathlon i Ekängen!

Den här veckan flyttar vi tillbaka till Ekängen och Roxen. Vi håller idag till på tomten hos klubbkompisar med ca 200m till Roxen. Du hittar Vägbeskrivningen här. Möjlighet finns att parkera utmed tomten och på gatorna runt om. Kom annars med cykeln så får ni en bra första uppvärmning.

Detta är två dagar efter Ironman 70.3 i Jönköping skulle ha gått. Alltså ett pass som vissa inte skulle kört men som nu blir ett bonuspass. Så temat i dag är tävlingsbana. Vi ska till stora delar simma, cykla och springa delar av Ekängen Triathlon.

För ni som bara vill ha ett bra tri-häng i trädgårde så kommer det finnas diverse gott, kaffe och hemmagjorda tri-choklabollar så klart.  Inte minst till er som även till er som tränar.

Tri-häng

Utrustning

Gillar man prylar så är triathlon den rätta sporten, men för att delta krävs inte wattmätare, tempohojen, triathlondräkt och allt som krävs. Det enda du behöver för att delta på våra triathlonpass är följande:

  • Våtdräkt
  • Cykel
  • Hjälm
  • Löparskor

Mer än så behöver du inte. Sen finns det såklart saker som är ”bra att ha”. Det vill säga simglasögon, vaselin (smörja in nacka då våtdräkten kan skava) badmössa, handduk (för att torka av fötterna efter simningen samt sig själv) och ombyte till efteråt. Har man inte en triathlondräkt så är det bra att ha med sig träningskläder att cykla samt springa i.

Banbeskrivning

Vi simmar i Roxen utmed strandlinjen och sedan sker cyklingen på slingan motsvarande cykelbanan på Ekängens triathlon som är totalt 15,2km. Löpningen sker sedan på en sträcka bort från starten där vi kommer vända och springa samma väg tillbaka. Se kartor eller stravalänkar nedan för mer detaljerad banbeskrivning.

Cykelbana: Stravalänk

Löpbana: Stravalänk

Passbeskrivning

I dag så förlänger vi distanserna lite. Passet i dag består av ca 800 meter simning, följt av knappt 15,2 kilometer cykel samt 3,7 kilometer löpning.

Våra pass är anpassningsbara. Känner du för att justera någon av sträckorna så får du det. Vi gör det här för att ha kul samt såklart få ett riktigt bra träningspass.

Välkomna till Ekängen och Roxen för triathlonträning tisdagen 13/7.

Anpassningar för Covid-19

  • Stanna hemma vid minsta symptom!
  • Håll avstånd, både till varandra men framförallt även till personer som man möter under träning.

Ansvarig ledare: Eva Lilliecreutz och Jonas Eriksson

Nyheter

Läs mer här

På gång

Läs mer här

Klubbstuga

Läs mer här

2021-07-11T14:43:20+02:00 juni 6th, 2021|