Triathlon

Datum: juni 7, 2022 Tid: 18:00 – 19:15 Plats: Ekängen, Morotsvägen 1

Triathlon i Ekängen!.

Linköping Triathlon är i bagaget och vi fortsätter med våra tisdagsträningar. Kom och kör ett tufft pass, eller kanske vill du bara återhämta dig från helgen och umgås? Alla sätt är möjliga. Anpassa efter just din dagsform.

Vi håller till på tomten hos klubbkompisar med ca 200 m till Roxen. Du hittar Vägbeskrivningen här. Möjlighet finns att parkera utmed tomten och på gatorna runt om. Kom annars med cykeln så får ni en bra första uppvärmning.

Utrustning

Gillar man prylar så är triathlon den rätta sporten, men för att delta krävs inte wattmätare, tempohojen, triathlondräkt och allt som krävs. Det enda du behöver för att delta på våra triathlonpass är följande:

  • Våtdräkt
  • Cykel
  • Hjälm
  • Löparskor

Mer än så behöver du inte. Sen finns det såklart saker som är ”bra att ha”. Det vill säga simglasögon, vaselin (smörja in nacka då våtdräkten kan skava) badmössa, handduk (för att torka av fötterna efter simningen samt sig själv) och ombyte till efteråt. Har man inte en triathlondräkt så är det bra att ha med sig träningskläder att cykla samt springa i.

Simning

Vi går ned till badplatsen och simmar antingen åt höger eller vänster. Båda riktningar innebär en vändbana. Åt höger mäter 400 m och vänster 800 m. Helt valfritt vilken av dessa man vill köra, eller om man vill köra någon helt annan sträcka.

 

Cykling

Eftersom det är planerat att vägarbeten ska dra igång på Ekängsvägen är det lite oklart hur vi cyklar. Oavsett tar vi oss till Skälv och tillbaka, vilket blir ca 15-16 km. Två alternativ visas nedan.

 

 

 

Löpning

Det här är vår vanligaste löpning i Ekängen. Men också en av de finaste! En vändbana som mäter 3,6 km totalt.

 

 

 

Tri-träning Ekängen

 

Ansvarig ledare: Eva Lilliecreutz och Jonas Eriksson

Nyheter

Läs mer här

På gång

Läs mer här

Klubbstuga

Läs mer här

2022-06-06T22:05:20+02:00 maj 30th, 2022|