Triathlon

Datum: juli 9, 2019 Tid: 18:00 – 20:00 Plats: Haverland Fridhem, Linköping

Tisdagar kör vi triathlon. Det är sen gammalt. Du ska vara ombytt och redo att köra igång klockan 18:00.

Denna vecka håller vi till i Kaga. Rättare sagt på tomten hemma hos en av våra klubbkompisar ett par simtag från Svartåforsbadet. Du hittar vägbeskrivningen här. Eftersom vi håller till på tomten hos en medlem så är ytan att parkera begränsad så samåk gärna. Det brukar vara populärt att cykla ut till passen. Samling är då klockan 17:00 vid Abiskorondellen. Observera dock att det inte är några ledare med.

Utrustning

Gillar man prylar så är triathlon den rätta sporten, men för att delta krävs inte wattmätare, tempohojen, triathlondräkt och allt som krävs. Det enda du behöver för att delta på våra triathlonpass är följande:

  • Våtdräkt
  • Cykel
  • Hjälm
  • Löparskor

Mer än så behöver du inte. Sen finns det såklart saker som är ”bra att ha”. Det vill säga simglasögon, vaselin (smörja in nacka då våtdräkten kan skava) badmössa, handduk (för att torka av fötterna efter simningen samt sig själv) och ombyte till efteråt. Har man inte en triathlondräkt så är det bra att ha med sig träningskläder att cykla samt springa i.

Banbeskrivning

Vi simmar i Mjölorpesjön. Cyklingen sker sedan på en vändbana där vi cyklar under riksväg 34, tar höger vid T-korsningen där en skylt vittnar om att det är sex kilometer till Malmslätt. Åt den hållet cyklar vi tills vi kommer till Nya Ledbergsvägen. Därefter vänder cykelturen tillbaka. Löpningen sker sedan på en grusväg, 1.5 kilometer till en skylt där det står Örberga och sedan hem igen.

Banbeskrivning Kaga

Banbeskrivning över träningsbanan för triathlon ute i Kaga.

Passbeskrivning

Dagarna efter tävling för många, därför tänkte vi köra lite lättare återhämtningspass med lite längre simning och lagom långt av resten.

Själva passet blir sedan:

  • 900 meter sim
  • Drygt tolv kilometer cykel
  • Tre kilometer hård löpning

Är man ovan simmare kan man enkelt korta av simningen.

Är du nybörjare. Välkommen till oss. Är du rutinerad, minst lika välkommen. Vi har plats för alla nivåer och ambitioner.

Vår pass är anpassningsbara. Känner du för att simma kortare, cykla kortare och löpa som planerat  så gör du det. Vi gör det här för att ha kul samt såklart få ett riktigt bra träningspass.

Ansvarig ledare: Mattias Törnqvist.

Nyheter

Läs mer här

På gång

Läs mer här

Klubbstuga

Läs mer här

2019-07-08T20:46:13+02:00 maj 31st, 2019|