Triathlon – Fira med oss!

Datum: juli 16, 2019 Tid: 18:00 – 20:00 Plats: Ljung Eklunden 1, Ljungsbro Ljungsbro

Tisdagar kör vi triathlon. Det är sen gammalt. Denna vecka ska vi köra jaktstart (vad det innebär kan du läsa om lite längre ned). Kom i tid för att seeda dig. Du ska vara ombytt och redo att köra igång klockan 18:00.

Denna tisdag blir då lite annorlunda mot hur det brukar vara. Nyligen gick IM 70.3 av stapeln i Jönköping och där lyckades vi ta förstaplatsen och titeln European TriClub ChampionsDet vill vi såklart fira med er. Efter avslutad träning kommer det därför att bjudas på tårta och (alkoholfritt)bubbel!

Vi håller till i Ljung. Rättare sagt på tomten hemma hos en av våra klubbkompisar ett par simtag från Ljungbadet. Du hittar vägbeskrivningen här. Eftersom vi håller till på tomten hos en medlem så är ytan att parkera begränsad så samåk gärna. Skulle det visa sig vara fullt på tomten så får man parkera borta vid Ljungbadet. Det brukar vara populärt att cykla ut till passen. Samling är då klockan 17:00 vid Abiskorondellen. Observera dock att det inte är några ledare med.

Utrustning

Gillar man prylar så är triathlon den rätta sporten, men för att delta krävs inte wattmätare, tempohojen, triathlondräkt och allt som krävs. Det enda du behöver för att delta på våra triathlonpass är följande:

  • Våtdräkt
  • Cykel
  • Hjälm
  • Löparskor

Mer än så behöver du inte. Sen finns det såklart saker som är ”bra att ha”. Det vill säga simglasögon, vaselin (smörja in nacka då våtdräkten kan skava) badmössa, handduk (för att torka av fötterna efter simningen samt sig själv) och ombyte till efteråt. Har man inte en triathlondräkt så är det bra att ha med sig träningskläder att cykla samt springa i.

Banbeskrivning

Vi simmar i Ljungsjön. Cyklingen sker sen på en slinga som både är flack, oftast med motvind samt backig på knappt sju kilometer. Löpningen sker sedan på en sträcka bort från starten. Ibland är den lite kortare, ibland lite längre. Beror helt på passets upplägg.

Banbeskrivning över träningsbanan för triathlon ute i Ljung.

Passbeskrivning

Äntligen dags för ett av de mest populära passen, jaktstart! Ett perfekt pass som passar alla, oavsett vilken nivå man ligger på. För tanken med jaktstart är att alla ska gå i mål samtidigt. Innan passet uppskattar man hur lång totaltid man kommer ha, därefter så startar de med längst uppskattad tid först och de med snabbast tid sist. Brukar bli härliga träningspass och så nära tävlingskänsla man komma på träning.

Vår pass är anpassningsbara. Känner du för att simma kortare, cykla kortare och löpa som planerat  så gör du det. Vi gör det här för att ha kul samt såklart få ett riktigt bra träningspass.

Ansvarig ledare: Håkan Wettergren.

Nyheter

Läs mer här

På gång

Läs mer här

Klubbstuga

Läs mer här

2019-07-14T09:29:32+02:00 maj 31st, 2019|