Triathlon: Hexathlon™

Datum: juli 5, 2022 Tid: 18:00 – 19:15 Plats: Ljung

Årets första Hexathlon™!!

Hexathlon™ är ett egetpåhittat ord för ”två varv av triathlon”. Vi ska alltså simma, cykla och springa bara för att direkt upprepa det hela genom att simma, cykla och springa igen. Så himla kul!

För att delta på passet krävs som vanligt ingen avancerad utrustning. Det du behöver är en trafiksäker cykel, cykelhjälm och ett par löparskor. Använd gärna våtdräkt vid simningen. Vill du använda mer eller annan utrustning, så kör på det. Modifiera också passupplägget så att det passar dig själv om du vill det.

Vi samlas i Ljung: Samlingsplats

Genomgången av passet börjar klockan 18:00. Se till att ha våtdräkten på innan genomgången börjar, om du ska använda våtdräkt det vill säga.

Vi vill rekommendera en gemensam cykling ut till Ljung som avgår från Abisko-rondellen i stan klockan 17:00. Här gäller lagom tempo och fart efter kamrat, så att alla får en trevlig cykeltur ut.

Simning:

Vi simmar en förkortad variant av vår sprintbana kring Ljungbadet. Vill man korta ner det andra simmet så gör man det, eftersom det blir klurigt att få på sig våtdräkten igen mitt under passet. Simningen är ca 350 m lång.

Cykling:

Cyklingen sker längs Gunnarstorpsvägen österut mot Ljungsbro. Vi cyklar till ett krön med en vit vägskylt där det är skyltat emot ”Idrottsplats”. Cyklingen är ca 4,5 km lång.

Löpning:

Under löpningen har vi förberett två alternativ beroende på hur pigg man känner sig för dagen. En lite längre sväng upp för backen som blir ca 2 km lång. Vänd vid första villan du kommer fram till uppe på höjden.

Eller så tar man en kortare variant mot Ljungbadets parkering, vilken mäter 1,3 km. Vänd där det går en grusväg till höger och parkeringen till Ljungbadet är till vänster.

 

Ansvariga ledare: Niklas Åkerström

Nyheter

Läs mer här

På gång

Läs mer här

Klubbstuga

Läs mer här

2022-06-29T20:59:01+02:00 juni 29th, 2022|