Triathlon: Hexathlon™

Datum: augusti 3, 2021 Tid: 18:00 – 19:15 Plats: Ljung

Dags för årets ordinarie Hexathlon™-pass! Två gånger triathlon med förberedelse för alla kommande tävlingar. Extra träning på växlingar och U-svängar på cykeln.

Hexathlon™ är alltså ett egetpåhittat ord för ”två varv av triathlon”. Vi ska alltså simma, cykla och springa bara för att direkt (ingen paus) upprepa det hela genom att simma, cykla och springa igen. Så himla kul!

För att delta på passet krävs som vanligt ingen avancerad utrustning. Det du behöver är en trafiksäker cykel, cykelhjälm och ett par löparskor. Använd gärna våtdräkt vid simningen. Vill du använda mer eller annan utrustning, så kör på det. Modifiera också passupplägget så att det passar dig själv om du vill det.

Vi samlas alltså i Ljung: Samlingsplats. Genomgången av passet börjar klockan 18:00. Se till att ha våtdräkten på innan genomgången börjar, om du ska använda våtdräkt det vill säga.

Vi vill rekommendera en gemensam cykling ut till Ljung som avgår från Abisko-rondellen i stan klockan 17:00. Här gäller lagom tempo och fart efter kamrat, så att alla får en trevlig cykeltur ut.

Simning:

Vi simmar längs med strömmen och rundar den gamla goda flytbryggan. Vill man korta ner det andra simmet så gör man det, eftersom det blir klurigt att få på sig våtdräkten igen mitt under passet. Simningen är ca 400 m lång.

Cykling:

Cyklingen startar upp för backen mot Borensberg. Vi gör en U-sväng innan det börjar gå utför igen. Tillbaka ner för backen och gör en U-sväng strax efter vi passerat Ljungs kyrka. Sen cyklar vi tillbaka till växlingsområdet. Cyklingen är drygt 4 km lång.

Löpning:

Under löpningen har vi förberett två alternativ beroende på hur pigg man känner sig för dagen. En lite kortare sväng upp till det första ”krönet” längs Gunnarstorpsvägen, där vi vänder. Denna sträcka blir ca 1 km.

Eller så tar man en längre variant, där man fortsätter lite längre längs Gunnarstorpsvägen och vänder där det går en grusväg ned till höger. Det är samma grusväg som vi tidigare sprungit ned på vid vårt swimrun-KM och något annat triathlonpass. Denna sträcka blir ca 2 km.

 

Anpassningar för Covid-19

  • Stanna hemma vid minsta symptom!
  • Håll avstånd, både till varandra men framförallt även till personer som man möter under träning.
  • Större grupper kommer att delas upp i mindre. För detaljer se information kopplade till aktiviteten.
  • Behöver man nysa, snyta sig eller liknande så lägger man sig längst bak, kliver åt sidan innan man gör det man ska.

 

Ansvariga ledare: Niklas Åkerström

Nyheter

Läs mer här

På gång

Läs mer här

Klubbstuga

Läs mer här

2021-08-01T11:48:39+02:00 juni 6th, 2021|