Triathlon: KM

Datum: augusti 6, 2019 Tid: 18:00 – 21:00 Plats: Ljungbadet, Ljungsbro

Äntligen dags för klubbmästerskap i triathlon igen. Med knappt två veckor kvar till IRONMAN i Kalmar smäller vi av vårt KM på olympisk distans. En distans dubbelt så lång som sprinten men helt klart genomförbar för de flesta. Vilket innebär 1500 meter simning, 40 kilometer cykling följt av 10 kilometer löpning.

Många anser att just olympisk distans är den perfekta mixen av alla distanser. Tillräckligt kort för att gå på hårt hela vägen, men ändå så pass lång att man hela vägen måste vara med mentalt för att inte dippa eller vägga. Oavsett är det helt genomförbart för de flesta. Har du inte testat en så lång distans tidigare så ta chansen. Våga prova!

Hålltider

Starten går klockan 18:00 vid Ljungbadet utanför Ljungsbro (vägbeskrivning finns länkad nedan). Senast klockan 17:30 måste man ha anmält sig och vara redo. Alla deltagare får en nummerlapp, så glöm inte nummerlappsbälte. Vill man föranmäla sig går det bra att göra det via den här länken: Föranmälan triathlon. Strax innan start, vid 17:50, kör vi en kort information om banan och upplägget.

Banbeskrivning

Banan skiljer sig något mot när vi vanligtvis tränar ute i Ljung samt kör vårt klubbmästerskap på sprintdistans. Främst är det cyklingen som skiljer sig. Likheterna är dock att vi startar, växlar och går i mål vid Ljungbadet.

Tävlingsledare för dagen är Jessica Lundberg,

Vägbeskrivning: Ljungbadet, Ljungsbro

Nyheter

Läs mer här

På gång

Läs mer här

Klubbstuga

Läs mer här

2019-08-02T09:48:30+02:00 november 15th, 2018|