Triathlonpremiär!

Datum: maj 21, 2019 Tid: 18:00 – 20:00 Plats: Ljung Eklunden 1, Ljungsbro

Äntligen har det blivit dags för oss att simma, cykla och springa under ett och samma träningspass. Linköping triathlon är mindre än en månad bort och därefter (och lite innan) kommer säsongen rulla på. Tisdagens premiärpass börjar klockan 18:00. Då ska du vara ombytt och klar.

Nybörjarfokus

Har du aldrig tidigare kört triathlon eller är lite ringrostig? Ja, då ska du känna dig lite extra välkommen. För detta pass och några tisdagar framöver kommer att vara med fokus på nybörjare. Vi kommer att i lugn och ro gå igenom alla momenten tillsammans. Allt från simstart, till växling till målgång.

Vi håller till i Ljung. Rättare sagt på tomten hemma hos en av våra klubbkompisar ett par simtag från Ljungbadet. Du hittar vägbeskrivningen här. Eftersom vi håller till på tomten hos en medlem så är ytan att parkera begränsad så samåk gärna. Det brukar vara populärt att cykla ut till passen. Samling är då klockan 17:00 vid Abiskorondellen. Observera dock att det inte är några ledare med.

Utrustning

Gillar man prylar så är triathlon den rätta sporten, men för att delta krävs inte wattmätare, tempohojen, triathlondräkt och allt som krävs. Det enda du behöver för att delta på våra triathlonpass är följande:

  • Våtdräkt
  • Cykel
  • Hjälm
  • Löparskor

Mer än så behöver du inte. Sen finns det såklart saker som är ”bra att ha”. Det vill säga simglasögon, vaselin (smörja in nacka då våtdräkten kan skava) badmössa, handduk (för att torka av fötterna efter simningen samt sig själv) och ombyte till efteråt. Har man inte en triathlondräkt så är det bra att ha med sig träningskläder att cykla samt springa i.

Banbeskrivning

Första april skojade vi om att vi tagit över Tinnis för att göra om det till NocOut Tinnis Tri Arena. Tyvärr var det bara ett skämt, men sanningen är att vi idag redan har en triathlon arena. Och den finns i Ljung. Dessvärre måste vi dela den med allmänheten så man får ta det lilla försiktiga.

Vi simmar i Ljungsjön. I skrivande stund (söndag den 19 maj) är temperaturen i vattnet knappt 15 grader. Inte supervarmt men inte heller jättekallt. Det kommer bara vara bistert när man kliver i. Cyklingen sker sen på en slinga som både är flack, oftast med motvind samt backig på knappt sju kilometer. Löpningen sker sedan på en sträcka bort från starten. Ibland är den lite kortare, ibland lite längre. Beror helt på passets upplägg.

Banbeskrivning över träningsbanan för triathlon ute i Ljung.

Passbeskrivning

Nybörjare

Som nämnt ovan kommer tisdagens pass ha något av ett nybörjarfokus. Därför kommer fokus mest att vara att bekanta sig med sporten och alla moment. Vi kommer därför inte simma en längre sträcka utan mest bekanta oss med vattnet och simma några hundra meter. Därefter lämnar vi vattnet för en lugn växling innan vi hoppar upp på cyklarna och ger oss iväg ett varv (sju kilometer) på vår cykelbana i lugnt tempo. Sen växlar vi över till löpning och springer cirka två kilometer innan vi kan sträcka armarna i vädret och fira ett avklarat pass.

Mer erfaren

Du som är lite mer erfaren och känner dig redo att smälla av ett riktigt ordentligt pass behöver såklart inte köra ovanstående. Ni får istället köra 550 meter simning (Lilla brovarvet), följt av knappt 14 kilometer cykel (två varv på cykelbanan) samt tre kilometer löpning. En skön start på säsongen och ett perfekt tillfälle att vänja sig vid alla moment.

Ansvarig ledare: Andreas Fröberg och Thessan Tinghed Annell.

Nyheter

Läs mer här

På gång

Läs mer här

Klubbstuga

Läs mer här

2019-05-19T09:54:29+02:00 maj 19th, 2019|