Triathlonträning – Jaktstart

Datum: augusti 31, 2021 Tid: 18:00 – 19:30 Plats: Ljung

Årets sista triathlonpass ute i Ljung blir den traditionsenliga jaktstarten. Vi använder vår samlade kunskap från året om hur snabba vi är på just denna bana. Banan beskrivs längre ned i inlägget.

Titta gärna på era resultat från tidigare träningar, sprint KM och olympiska KM för att uppskatta er tid. Ta en funderare kring vilken tid ni tror er klara dagens pass på. Vad vi vill uppnå är att alla ska gå i mål samtidigt.

För att delta på passet krävs som vanligt ingen avancerad utrustning. Det du behöver är en trafiksäker cykel, cykelhjälm och ett par löparskor. Använd gärna våtdräkt vid simningen. Vill du använda mer eller annan utrustning, så kör på det. Modifiera också passupplägget så att det passar dig själv om du vill det.

Vi samlas alltså i Ljung: Samlingsplats. Genomgången av passet börjar klockan 18:00. Se till att ha våtdräkten på innan genomgången börjar, om du ska använda våtdräkt det vill säga.

Vi vill rekommendera en gemensam cykling ut till Ljung som avgår från Abisko-rondellen i stan klockan 17:00. Här gäller lagom tempo och fart efter kamrat, så att alla får en trevlig cykeltur ut.

 

Simning:

Vi kör samma bana som våra KM och vi simmar ett varv, vilket mäter ca 750 m.

 

Cykling:

Två varv medsols runt Ljungsjön mäter totalt 14 km.

 

Löpning:

Till Gunnarstorpsskylten och tillbaka. Regeln är att man ska springa så långt att man skymtar ”baksidan” av skylten. Denna sträcka är 3 km lång. Kartan nedan visar inte riktigt hela löpningen. Vi ska 500 m längre bort än vad som visas.

 

Banbeskrivning över träningsbanan för triathlon ute i Ljung.

 

Anpassningar för Covid-19

  • Stanna hemma vid minsta symptom!
  • Håll avstånd, både till varandra men framförallt även till personer som man möter under träning.
  • Större grupper kommer att delas upp i mindre. För detaljer se information kopplade till aktiviteten.
  • Behöver man nysa, snyta sig eller liknande så lägger man sig längst bak, kliver åt sidan innan man gör det man ska.

 

Ansvariga ledare: Niklas Åkerström

Nyheter

Läs mer här

På gång

Läs mer här

Klubbstuga

Läs mer här

2021-08-30T20:33:55+02:00 januari 9th, 2021|