Zwift: MeetUp

Datum: november 22, 2020 Tid: 10:00 – 12:00 Plats: Watopia

Det sägs att en gång är ingen gång, två gånger en vana, och tre gånger en tradition. Detta blir klubbens fjärde Zwift MeetUp så vi är långt förbi både vana och kan nu kalla det här en tradition. Eftersom att vi inte får träffas fysiskt och träna ihop så är vi glada över att det finns tekniska lösningar som åtminstone löser som så att vi kan cykla ihop, om än på hemifrån (eller där vi är).

Många av oss som cyklar har även en trainer och ett konto på Zwift. På Zwift finns det något som kallas Zwift MeetUp. Vi kör ett distanspass om 120 minuter och vi kommer köra så att hela klungan håller hop. Vilket kort och gott innebär att du kan cykla hur du än tänkt men med fördelen att du har en klunga med klubbkompisar att köra med, men för att göra det hela lite roligare så kommer vi välja ut en ”workout” att köra ihop.

Saknar man en trainer så kan vi rekommendera dig varmt att göra ett besök hos klubbens sponsor Västra Cykelaffären. De har ett fint utbud av trainers i olika prisklasser, gedigen kunskap och hjälper dig väldigt gärna att hitta den trainern som passar dig och dina behov bäst. Nämner du att du är medlem i IK NocOut.se så kommer de även lösa ett bra pris för dig.

Detaljer

Bana: Frankrike: Casse-Pattes 
Workout: Helt valfritt att välja vad man vill, men här nedan har vi ett passförslag från Magnus Hoff.
Starttid:
 10:00
Sluttid: 12:00

Veckans passförslag 

Uppvärmning: 20 min warm up från Z1 till Hög Z2. 5 min 50% Ftp.

Serie 1 (repeteras 2 gånger): 7 min 90% Ftp. 2 min vila 50% Ftp. 6 min 95% Ftp. 2 min vila 50% Ftp. 5 min 100% Ftp 10 min vila 50% Ftp.

Serie 2 (repeteras 4 gånger): 1 min 110% ftp 2 min vila 50% Ftp

Nedvarvning: 19 min cool down Z2 ner till Z1

Vi rekommenderar dig att lägga till passet i förväg i Zwift. Det tar ca 5 min att lägga in. Fördelen att ha det i Zwift är att du då kan köra ”workout” i en MeetUp. För mer info hur man går tillväga väl i samband under MeetUp:n hittar du här: Workout during Zwift MeetUp (läs under rubriken One Step Magic). Det finns även en enklare guide i Discordkategorin Zwift och under kanalen Information.

Vill du hänga på?

Följ instruktionen nedan om du vill hänga med oss och cykla i Watopia.

  1. Följ Andreas Fröberg på Zwift.
  2. Gå in på Discord-kanalen Zwift-events och klicka i ”Accepted” eller ”Tentative” under ”NocOut MeetUp 22/11” (högt upp på sidan) senast lördagen den 21 november klockan 18:00.
  3. Andreas bjuder sedan in dig till MeetUp:n.

Discord – Möjlighet att snacka!

Vi har skapat ett konto på Discord. Vad är det kanske du undrar? Ja, det är en plattform som bland annat erbjuder oss möjligheten att kunna prata med varandra när vi kör. Det är smidigare än att chatta och vi får typ samma känsla som vi har när vi är ute på våra vanliga distansrundor tillsammans. Hur gör man då för att gå med i samtalet?

  1. Tryck på Länken: Discord: Zwift: MeetUp – IK NocOut.se
  2. Har man inte ett Discord-konto så skapar man ett (det tar inte många sekunder).
  3. Väl inne på servern så ser man ”zwift-events” under rummet ”Zwift”, tryck där och sen går man med i eventet man är intresserad av.
  4. Sen är det bara att snacka och trampa på.

Vi hoppas att just du vill vara med och testa detta. Hittills har vi hört mycket positiva tillrop och det blir en härlig gemenskap och ett fint inslag på söndagförmiddagen.

Nyheter

Läs mer här

På gång

Läs mer här

Klubbstuga

Läs mer här

2020-11-20T21:09:52+01:00 november 15th, 2020|