Cykel

Vätternrundan 2018

Vi har 80 startplatser fördelade på två startled (40 i en grupp, 40 i en annan. Mer info och hur man går till väga för att anmäla sig finns i menyn till vänster. Där finns även en reservlista för medlemmar som önskar köpa plats av någon som behöver avstå. Du som vill sälja plats kontaktar den person som står överst på reservlistan.

Distanspass

Under våren 2018 kommer vi åter att cykla långpass på helgerna. Dag, plats och samlingstider meddelas när vårsäsongen närmar sig.

Nybörjarpass

Varje vår håller vi ett antal nybörjarpass där vi går igenom cyklingens grunder, tecken, klungkörning, trafikvett, säkerhet och annat som är viktigt att tänka på vid landsvägskörning. Passen aviseras på hemsidan. I början av våren brukar även någon av våra söndagsgrupper vara tänkta för nybörjare.

Intervaller

Detta är ett bra sätt att bli snabbare och starkare på cykeln samt att lära kroppen att tåla mer mjölksyra. I sammarbete med CKHymer kör vi väl strukturerade och genomtänkta intervallpass varje torsdag. Även dessa aviseras under aktiviteter på hemsidan.

Spinning

För att hålla igång cyklingen under vinterhalvåret erbjuder vi Spinningpass. Passen aviseras på hemsidan en dryg vecka före passet. Vi brukar dra igång i slutet av oktober varje år. Mer info:  http://nocout.se/cykling/spinning

Klungkörning

Har du inte har cyklat i klunga förut och funderar på hur det går till kan du spana in Hisingens cykelklubb, de har bra koll på hur man gör det

Mountainbike

Vi har många Mountainbikecyklister i klubben. Spontana pass brukar aviseras på Facebook, håll utkik där.

Sektionsansvarig:  Mia Gröndahl

Ansvarig för uppdatering av sidan: Mia Gröndahl