Sommarkväll, Västervik, Semester, Sol, mycket publik, avkopplad och avslappnad. Alla förutsättningar för ett toppenlopp!

Var på plats i Västervik tillsammans med familjen hos mina svärföräldrar, som har sommarstuga där nere. Självklart vill jag då, för andra året, ställa upp i det mysiga loppet, Karhu Run  med den välkända distansen 6,3 km… Förra året en 5:e plats. Skulle ljuga om jag säger att jag inte siktade på pallen i år…

Laddade under dagen med lång frukost och mycket kaffe. En sväng till stan, och härlig go fika på altanen på eftermiddagen. Kl 17 började min riktiga uppladdning (loppet startade klockan 20). Jag laddar med en tallrik havregrynsgröt, kanel och äpple. En kopp ingefärste och ett glas rödbetsjuice. Hur mycket av förberedelserna som eg sitter i huvudet mer än gör nytta vet jag inte. Men det är ett bra sätt för mig att tagga till för lopp. Och gröten vet jag att min mage funkar bra att springa på. Känslan för övrigt var ganska avslappnad. Tanken på löpning var rätt långt bort. Kropp och knopp mer inställda på semester med familjen… Men springsugen var jag och såg fram emot loppet gjorde jag.

Hur brukar man ta sig till ett lopp? Bil, kanske buss, ev cykel om det är nära… Men denna gång åkte jag båt! Vår egen lilla Flipper 620C, med maken och barnen som kapten och hopp-i-land-kallar. La till gjorde vi ca 20 meter från start/mål som var placerat på Fiskartorget nere i hamnen i Västervik. LYX!!!!!

Med start/mål i bakgrunden

På väg mot tävling i något annorlunda färdsätt

När familjen gick och köpte glass och dukade upp kvällskaffe i båten stack jag iväg för uppvärmning. Det blåste rätt rejält. Men jag tänkte mest att det vara lika för alla och hoppades på att jag skulle hitta några stora kill-ryggar att ligga bakom i vinden.

Uppvärmningen kändes lätt. Tävlingsnerverna började pirra och jag ville nu börja springa. Joggade igenom halva bansträckningen och insåg att backarna jag kom ihåg från förra året faktiskt inte var så hemskt jobbiga som jag kom ihåg dom. Bra pepp!

Träffade några NocOutare innan start och även Elimna Saksi, som vad jag kunde se i vimlet, var kvällens största hot. 🙂

(Tack Magnus för stulen bild 🙂 )

Jag ställde mig så långt fram jag kunde och var taggad för ett trevligt lopp. Starten gick prick kl 20:00 och vi var igång på Västerviks gator. Härlig stämning, mycket publik och en vacker sommarstad!

En tjej stack iväg som en raket. Hon fick hållas, som vanligt stressar jag inte upp mig utan körde mitt lopp och mitt race. Fick in ett skönt flyt och 3:40-fart kändes lätt! Skulle detta hålla?!?!?! Vid 2 km var jag om tjejen som gasat från start. Jag kände mig pigg, hon såg tröttare ut. 😉 Jag sprang om, och sprang om, och sprang om. Varför ska alla trilskas med att gå ut så hårt? Inte en enda sprang om mig, från 1 km fram till mål…

Vid 2,5 km såg jag att dom hade vatten. Vatten?!?! På ett 6-km lopp??? Men sen insåg jag att det var faktiskt ganska varmt och varför inte slänga en mugg med kallt vatten över huvudet? Det brukar vara skönt. Och det var det! 🙂

Vid 3,5 km passerade vi återigen Fiskartorget. Här stod make, barn, svärmor och svärfar och hejade. Jag gjorde ”high five” till mina flickor och hörde dom glatt skrika: ”Du är första tjejen”!!!! (Det hade jag ju iof koll på, men ändå lika kul att höra.)

Tempot låg på runt 3:41-3:43 per kilometer. Och det kändes bra! Tempot gick visserligen ner lite i de tre backarna/motluten som ändå banan innehöll. Men det gjorde inte så mycket. Känslan var lätt, bra och skön och bara att tuffa på.

6 km passerat och så de sista häftiga 300 meterna längs med gågatan fram till mål. Och vilken publik! Det kändes som jag skulle gå i mål på OS eller nått! Alla hejade, skrek, ropade: ”Här kommer första tjejen”. Log med hela ansiktet när det gick in att det faktiskt var MIG dom hejade på.

Upploppet

I mål, med armarna upp i luften! Intervjuad av Västervikstidningen och Västerviksposten. Mysig känsla i kroppen. Nöjd med tiden, nöjd med loppet, nöjd med känslan.

Segerglädje

Nöjd guldmedaljör

Intervju på scen vid prisutdelningen

Så lyxigt att sedan, efter loppet och efter prisutdelning, traska ner till båten. Mysa med glass och kaffe med familjen, i Västerviks-sommar-kvällen och sedan ”tuffa” med båten hemåt mot stugan i senkvällen med en lycklig känsla i kroppen.

Västervik by night

 

Resultat

Trevlig läsning om loppet i VT.se
http://www.vt.se/sport/vinnarna-hyllade-stamningen-i-karhu-run-om4213077.aspx