Klockan är 8:30 lördag morgon och de flesta är kloka nog att fortfarande sova. Men så finns det ett gäng som kickar igång helgen med att simma i Ljungsbro simhall. Här hittar du gänget på bana sju som håller på att lära sig att simma frisim. På bana fyra finner du torpederna som är så snabba att det knappt finns någon tid att kapa längre. Och så har du alla däremellan, i den här bassängen får nämligen alla plats. Oavsett om du bara är där för att hålla igång eller om du är där för att kapa sekunder.

Stämningen är god, även om det ibland hörs djupa suckar och försök till extravila mellan längderna. Men tiden går snabbt, snart har 90 minuter passerat och det är dags att kliva upp ur bassängen. Några snörar därefter på sig löparskorna för en tur längst med kanalbanken, andra tar turen till Tornbyområdet medan vissa tar raka vägen hem. Oavsett vilket har alla fått en kanonstart på dagen, klockan är inte ens tio och kroppen är redan full av endorfiner från ett härligt träningspass. Kom och testa själv. Du lär inte ångra dig.