Många av er har väntat, men nu är den väntan över. Äntligen kan vi gå ut med information kring årets klubbmästerskap i längdskidor. Snabbt sammanfattat är det detta som gäller:

När? Klockan 11:00 lördagen den 2 februari 2019.

Var? Under DM i längdskidor på Arena Grossvad i Finspång.

Hur? 10 respektive 15 kilometer längdskidåkning i klassisk teknik. Anmälan görs via länken här, anmälan KM längdskidor 2019. Och inte minst, klubben står för anmälningskostnaden!

Det var det viktiga. Är man intresserad av lite mer information så kan man läsa vidare. Som nämnt ovan har vi två distanser, en för damer och en för herrar. Damerna tar sig an 10 kilometer medan herrarna får ytterligare fem kilometer.

Vill man som herre på 50+ jordsnurr köra DM så är det 10 kilometer som gäller, med andra ord inte kompatibelt med vårt klubbmästerskap. Prioriterar man KM, vilket vi tycker är den viktigaste tävlingen, får man helt enkelt anmäla sig i en yngre åldersklass (alternativt ta diskussionen med arrangören).

Starttiden är klockan 11:00 för alla och nummerlappen hämtat ut från klockan 10:00. Startlistan publiceras dagen innan lopp, kolla i den för att se din starttid. Sista anmälningsdag är tisdagen den 29:e januari. Ingen efteranmälan.

Vill man få ut en riktig skidhelg så går på söndagen även en stafettävling, så dra ihop ett gäng klubbkompisar och försvara klubbens röda färger. Denna tävling ingår inte i KM.

Här nedan följer ett par bra att ha-länkar. Den första är direkt till anmälan. Vill du med andra ord vara med klickar du på den, därefter ett klick till på ”Till anmälan”, sen letar du upp ditt namn innan du avslutningsvis väller klass och distans. De andra två leder dig till inbjudan respektive spårstatus.

Så leta fram skidorna, stavarna, vallan och gör dig redo för årets första och kallaste (?) klubbmästerskap!