Säkerhet är viktigt. Till och med livsviktigt. Hittills har vi som klubb varit förskonade från de riktigt allvarliga olyckorna under våra träningspass, men vi kan inte utgå från att vi alltid kommer att vara det. Därför vill vi att våra ledare ska ha kunskaperna att hantera om det skulle ske något under våra träningspass.

Av just den anledningen så kommer alla våra ledare att få gå en tre timmar lång kurs där HLR (hjärt- och lungräddning), första hjälpen samt akut omhändertagande tas upp. Första tillfället var i måndags och innan nästa veckas slut kommer totalt 50 styckna ledare fått fräscha upp sina kunskaper inom området.

Oavsett hur förberedda våra ledare är på att ta hand om våra klubbkompisar om det värsta inträffar så glöm inte bort att ta det försiktigt. Tillsammans skapar vi en säker träningsmiljö. Lider du av någon form av sjukdom (exempelvis diabetes och epilepsi) så glöm inte bort att informera ledarna om det. Allt för en säker träning!