Hej Christina!

Vi skulle vilja ställa några frågor och få höra mer om loppet där du korsade mållinjen först av alla. Ett tufft lopp under tuffa omständigheter.

  1. Berätta vad för lopp och vilken medalj du vann?

I helgen sprang jag in först av alla i klassen 50 km på samma bana som SM i 100 km gick av stapeln i Ljungskile. Nu vann jag ju inte någon medalj men fick en fin blomsterbukett i mål, blev fotograferad och fick svara på frågor vid målgång, det kändes oväntat och närmast surrealistisk att bli så uppmärksammad, jag som bara motionslöpte 50 km bland alla 100 km-löpare, men fantastiskt roligt.

  1. En förstaplats!!!! Grattis från hela gänget i NocOut.se!!! Och du säger att ”jag bara motionslöpte 50 km…” När bestämde du dig för att springa Ultramarathon?

Tack, tack. Jag sprang UltraVasan 45 första gången 2017 efter ett antal halvmaror och ett marathon, sprang UltraVasan 45 förra året och i år är målet UltraVasan 90, helgens lopp var egentligen ett långpass inför den stora utmaningen.

  1. Valet av ett 50 km lopp, kan det ha att göra med något annat jubileum, årtal eller liknande? Man pratar ju inte om en tjejs ålder…

Haha. Kanske det, kanske inte… 😉 det kan ju inte vara mer passande. Det får bli ett 51 km lopp nästa år…

  1. Att kämpa i ett sådant långt lopp som 50 km kräver ett pannben av stål. Hur gör du för att vinna över tvivel och annat trist som kan dyka upp en ett race som håller på under ett så här långt race?

Jag peppar mig med positiva tankar, försöker berömma mig själv, ibland när det känns trögt, händer det nog även att jag brukar skälla på mig själv om jag har för negativa tankar och det roliga är att jag brukar lyssna på mitt överjag och skärpa till mig. Tänker på platser jag tycker om, mina närmaste och så har jag några favoritlåtar som jag brukar sjunga för mig själv, låter kanske lite konstigt men jag brukar kunna ge mig en otrolig energikick av detta, får många lyckorus under ett lopp.

  1. Är det en dröm sedan barnsben att tävla i ultramaraton eller något som vuxit fram med åren?

Har så länge jag minns tyckt att det varit roligt att springa men har tidigare varit hästtjej så det blev inte så mycket tid över för löpning. Gick i med NocOut.se 2013 och följde med till Göteborgsvarvet 2014, vilken var min första halvmara. Den pepp och energi man fick på NocOut-bussen och hela upplevelsen gav mersmak och sen har det bara rullat på. Har dessutom följt härliga, starka ultralöpare så som Frida Södermark med fler vilket har gjort att man har inspirerats till att tro att detta faktiskt kan vara möjligt att göra även för oss vanliga motionärer.

  1. Inte illa att på bara fem år gå från att springa din första halvmara till att ge sig på att springa Vasaloppet, dvs UltraVasan 90! Vad hade du tänkt och sagt till en person om hen hade sagt det till dig på bussresan ner till Göteborg 2014 att du skulle ge dig på ett av Sveriges längsta och tuffaste lopp 2019?

Jag hade nog antagligen bara skrattat och undrat vad det kan vara för galningar som ger sig på ett sådant lopp, men nu efter några marathon och UltraVasan 45 så känns det inte så konstigt längre, allt blir relativt.

  1. Vi ser ofta bilder på sociala medier när du och Magnus springer lopp runt om i världen. Ofta med inslag av fantastiska vyer, mycket sol och en miljö som passar in i vilken resebroschyr som helst. Har du bytt bana och är målet nu att springa när det ösregnar, blåser och är allmänt jävligt?

Hahaha, vi har prövat ösregn tidigare, UltraVasan 45 2017 och det var en fantastisk upplevelse, i helgen var det dock lite kyligare men jag hade turen att komma in i mål innan jag blev allt för kall, det var värre för dem som var ute längre i vätan.

  1. Vilka är dina tips till oss som inte vågat oss på ett sånt här långt lopp? De som gått i mål efter, som du säkert säger, ”ett vanligt maraton” (42,2 km), är sällan pigga på att springa ytterligare knappt en mil till. Vad ska man tänka på om man ska springa 50 km i kallt ösregn och i snålblåst?

Det är inte så mycket längre sträcka än ett marathon, det fixar man, lite lägre hastighet så är det inga problem. Vi fick dessutom göra det i detta fantastiska sammanhang, SM på varvbana, möta och heja på alla elitlöpare, se och lära av dem, möta alla härliga och glada leenden, varv efter varv på denna 5-km-varvbana var helt fantastiskt, att få vara med när Lisa sprang hem guldet var obeskrivligt, vilken prestation. Vilken fantastisk helg vi fick!

  1. Jag utgår från att du låter ben och fötter vila nu. När blir nästa löprunda?

Känner mig oförskämt pigg i både ben och fötter vilket bådar gott t o m hjärnan är sugen på springtur så det lär det bli idag, onsdag.

  1. Har du fler lopp inplanerade 2019?

Ja, som som sagt tidigare, nästa lopp är UltraVasan 90, den 17 augusti. Blir nervös bara jag tänker på det men som vi har längtat efter att få göra detta, ända sedan vi anmälde oss till UltraVasan 45 2017….och nu är vi snart där!

 

Tack Christina Bovin för att du inspirerar oss andra. Än en gång ett stort grattis till din fina placering och din otroliga prestation i en tävling som få ens vågar drömma om. Stort lycka till till både dig och Magnus i kommande Ultravasan och andra tävlingar som ni ger er på.