I lördags var det dags för ett unikt tillfälle då det var världspremiär av Tinnerö Halvmaraton. För vem vet. Det här kanske var enda gången som tillfället erbjöds. Anledningen var kort och gott att vi ville erbjuda våra medlemmar, eller rättare sagt de som hann anmäla sig till de begränsat antal platser som fanns, en möjlighet att springa en halvmara då Göteborgsvarvet blev inställt.

Ett gäng under Tinnerö Halvmaraton. Foto: Andreas Fröberg

Upplägget var enkelt. Fem startgrupper där grupperna var icke seedade (vilket innebar blandade farter) med max 15 startande i varje samt med en kvarts mellanrum mellan grupperna (för att sprida ut fältet). Detta gjorde vi helt enkelt för att följa restriktionerna och rekommendationerna från våra myndigheter så att vi kunde genomföra detta event. Tack vare detta så var vi aldrig mer än 50 stycken samlade samtidigt plus att vi var utomhus. Det blev som vår klubbkompis Tomas Hektor så fint uttryckte det, ”ett event med social närhet och fysisk distansering”.

Hampus Thuresson med en persbärs efter avslutat Tinnerö Halvmaraton.

Intresset var väldigt stort och alla grupper förutom den sista  med start 10:00 var fulla. Vädret blev inte det bästa. Riktigt aprilväder i maj med allt från hagel, regn, strålande solsken, mulet och hårda vindar. Bansträckningen som Per Åhlin fixat, där start och mål lån på en ”kulle” gav inte heller de bästa förutsättningarna till att slå personligt rekord. Vi kunde inte ha mer fel. Många sprang in på finfina tider och flertalet fick avsluta sitt pass med en (alkoholfri) persbärs. Vilket de flesta ändå kunde göra då de trots allt sprang in på ett nytt personligt rekord på just den här banan. En Pers-bana i dubbel bemärkelse helt enkelt.

Lotta Annell går i mål under Tinnerö Halvmaraton. Foto: Andreas Fröberg

Efter loppet bjöds det på bananer och kexchoklad (tack ICA Maxi Linköping), alkoholfri testvinnande öl, samt sallad från Livgrenadjärmässen till de som förbeställt. Klubbens styrelseledamot Karin Nilsson blev även intervjuvad av Per Bergsten från Corren efteråt. Den intervjun går att läsa här: Karin och andra sprang Göteborgsvarvet – i Linköping.

Vi vill tacka alla utom vädergudarna för att ni deltog och gjorde den här lördagen så bra som den bara kunde bli.