Imorse klockan 8:00 när merparten av oss antingen kanske jobbade eller åt frukost påbörjade vår klubbkompis Lisa Ring sitt världsrekordförsök. Målet? Att springa sex timmar på ett löpband och springa längre än 70.98 kilometer.

Lisa Ring när hon tog världsrekordet på 6 timmar löpbandslöpning!

När klockan passerade 14:00 hade Lisa sprungit, hör och häpna, 73.8 kilometer. Med andra ord 2.82 kilometer längre än det tidigare världsrekord. Imponerande! För den som är intresserad av siffror så innebär det en snittfart på häpnadsväckande 4:53 min/km. Det är vi få som klarar av att hålla så länge. Utöver tiden så är det även rekordet ett kvitto på tjockt pannben och stark vilja.

Stort grattis Lisa till världsrekordet.

För den som vill läsa en intervju med Lisa efter rekordet så har SVT Sport varit i kontakt med henne. Ni hittar den här: Världsrekord av Lisa Ring – Sprang över sju mil på sex timmar.