Tillsammans med vår klubbsponsor MAXI ICA Stormarknad samt svenska triathlonförbundet bjuder vi in till ett Try Triathlon event för vuxna samt barn och ungdomar lördagen den 8:e augusti. Har du aldrig tidigare testat denna härliga sport där vi kombinerar simning, cykling samt löpning direkt efter varandra så är det här tillfället som du så länge väntat på. Allting är prestigelöst och det är fullt fokus på att träningsglädje. Ingenting annat. Det är inte ens någon tidtagning.

Platsen är klubbens triathlonnäste, Ljungbadet lite utanför Ljungsbro. Här simmar vi i Ljungsjön samt cyklar och springer på vägarna i närheten. Trafik förekommer så vi måste vara uppmärksamma.

Tiderna som gäller är följande:

09:00 – Incheckning och mingel för barn/ungdomar som ska köra.
09:30 – Genomgång för barn/ungdomar av bra saker att tänka på, förklaring av banan, tips samt säkerhet.
09:45 – Start för barn/ungdomar.
10:45 – Incheckning och mingel för vuxna som ska köra.
11:15 – Genomgång för vuxna av bra saker att tänka på, förklaring av banan, tips samt säkerhet.
11:30 – Start för vuxna.
Ca. 13:00 – Klart för dagen!

Vad behövs?

Vad behöver du för att delta? Det räcker gott och väl med badkläder, en cykel, hjälm (såklart) samt ett par löparskor. Mer avancerat än så behöver det inte vara för att praktisera triathlon.

Hur går det till?

Du börjar med att simma. Efter att du kommit upp från simningen så byter du antingen om till torra kläder eller så hoppar du direkt upp på cykeln (efter att du satt på dig hjälmen). När cyklingen är avslutad parkerar du din cykel och tar av dig din hjälm (precis i din ordningen) och därefter springer iväg innan du korsar mållinjen.

Bansträckningen

Eftersom att detta event riktar sig mot både barn/ungdomar samt vuxna så har vi två olika distanser. De yngre får lite kortare medan de äldre något längre. Båda distanserna är såklart helt hanterbara och kräver inte att du tillbringar all din vakna tid åt träning. Det enda som krävs är att man är simkunnig.

Barn/Ungdom

  • Simning: Cirka 100m.
  • Cykling: 4 km på vändbana. 2 km bort från starten och sedan tillbaka. Banbeskrivning hittar du här: Cykling – Barn/Ungdom.
  • Löpning: 1 km på vändbana. 500 m bort från starten och sedan tillbaka. Banbeskrivning hittar du här: Löpning – Barn/Ungdom.

OBS! Förälder eller annan vuxen ansvarar för barnet/ungdomen. Om man vill får man väldigt gärna göra loppet tillsammans med sitt barn.

Vuxna

  • Simning: Cirka 340m. Vi simmar det vi kallar bojintervaller. Det är en sträcka från badplatsen, till en gul boj och tillbaka. Du hittar en banbeskrivning här: Simning – Vuxna.
  • Cykling: 6.5 km på rundbana. Ett varv på vår klassiska cykelbana. Banbeskrivning hittar du här: Cykling – Vuxna.
  • Löpning: 2 km på vändbana, Två varv på en vändbana som är 500m bort och sedan tillbaka. Banbeskrivning hittar du här: Löpning – Vuxna.

Anmälan

Låter allting detta intressant och du önskar delta. På grund av rådande situation med COVID-19 så krävs anmälan och vi har begränsat deltagarantalet till totalt 50 stycken. Och som vanligt så är det viktigt att vi följer rådande rekommendationer om fysisk distansering samt att man vid minsta symptom stannar hemma. Klicka dig in via de olika länkarna nedan för att komma till rätt anmälningsformulär:

Sist anmälningsdag är 00:00 (natten mot fredag den 7:e augusti). Är du ännu inte medlem och vill testa på? Självklart så är det inga bekymmer. Till detta event är alla välkomna. Vi hoppas att vi ses lördagen den 8:e augusti!