Den uppmärksamma har koll på att vi har ett klubbmästerskap (KM) kvar att genomföra innan vi kan kora årets klubbmästare. Rättare sagt KM på 1500 meter löpning. Planen var att det skulle ha gått av stapeln onsdagen den 11 november, men på grund av de skärpta råden var vi tvungna att ställa in det. Eller kanske rättare sagt skjuta fram det. För vi kan nu glatt meddela att vi kommer köra det, men med ett annat upplägg.

Detaljer och banan

Tyvärr kommer vi inte kunna köra på bana som tänkt utan vi får göra det bästa av situation. Vi har därför letat efter en sträcka som är hyfsad flack, centralt i stan och med goda parkeringsmöjligheter. Och den banan hittar vi vid Saab Arena och runt Stångebrofältet. Vi kallar den Stångebro runt.

Startplats och målgång för Stångebro runt tillika vårt klubbmästerskap på 1500m.

Sträckan är så nära 1500 meter man kan komma (är kontrollmät via Google Maps) och springs motsols. Det vill säga från starten (se bild ovan) vid allén, förbi bandyplan riktning Gumpekullabron, vidare längst med Stångån innan man tar den lilla uppförsbacken tillbaka mot Saab Arena och mot målet (se bild ovan).

Detta klubbmästerskap kommer inte vara under varken  en dag eller kväll utan sträcker sig under en hel vecka. Med andra ord springer du när det passar dig bäst. Tidtagningen sköter du själv och rapporterar sedan in den i nedanstående länkad fil. Vi litar helt enkelt på att du inte fuskar (för vem tjänar på det?).

Sammanfattning

När? Under vecka 48 (från måndagen den 23 november till söndagen den 29 november).
Var? Stångebro runt (1500m)
Hur? Du tar dig starten, springer och stoppar klockan när du passerat mållinjen. Därefter klappar du dig själv på axeln, åker hem, rapporterar din tid och unnar dig något. 
Resultatlista: Resultatlista KM 1500m (Stångebro runt) 

Klubbmästerskapet

Vi får inte glömma att vi har ett pågående klubbmästerskap av bevaka. Har man koll på resultatlistan (dam och herr) så ser man snabbt av vi har rafflande strider om medaljerna  och med tanke på att en förstaplats ger 100 friska poäng så kan det vända fort i toppen. Hur ser det ut då?  På damsidan ser topp fem ut som följer:

  1. Emma Hektor: 862 poäng
  2. Mikaela Karlström: 824 poäng
  3. Lotta Annell: 564 poäng
  4. Frida Starck Härlin: 487 poäng
  5. Åsa Danell: 479 poäng

På herrsidan har vi en ännu jämnare toppstrid att göra med. Eller vad sägs om denna topp fem?

  1. Karl Norén: 715 poäng
  2. Jimmy Thörnberg: 711 poäng
  3. Tomas Hektor: 528 poäng
  4. Tobias Palmkvist: 420 poäng
  5. Lukas Franzon: 373 poäng

Vi hoppas att ni alla finner detta klubbmästerskap lockande även om du kanske inte är med i toppstriden. Se det som en möjlighet att bli riktigt trött. Det här är såklart inte på det sättet som vi ill arrangera ett KM, men vi gör det bästa av situationen. Se nu till att ladda upp ordentligt under kommande veckor så att du är redo.