I onsdags morse klev vår klubbkompis Lisa Ring upp på löpbandet och slutade inte springa förrän sex timmar senare. Lisas mål var att slå sitt tidigare världsrekord från 1 juli då hon under dem sex timmarna på löpbandet sprang 74.1 kilometer. Och det gjorde hon. Trots lite strul med löpbandet fick hon ihop totalt 76.4 kilometer. En förbättring med 2.3 kilometer. Imponerande!

Vi var igår, dagen efter världsrekordet, i kontakt med Lisa. Vi började med den klassiska sportfrågan. Hur känns det så här dagen efter?

– Jag sitter just nu på jobbet, dricker kaffe och allting känns helt normalt. Min plan var egentligen att slå rekordet på 100 kilometer men reviderade om efter lite problem med löpbandet. Jag började då istället att springa snabbare och det var rätt känsla att följa.

Många tycker att det kan vara tråkigt att springa på löpband. Hur motiverar och underhåller du dig i sex timmar?

– Jag skapar mantran, mentala historien samt visualiserar. Jag vill ha känslan av tävling på riktigt och då är det tystnad som gäller eftersom musik är förbjudet på tävlingar på elitnivå.

Några speciella förberedelser?

– Utöver att springa så handlade det om att hitta en känsla. Jag sov även mer än vanligt, minskade på koffein och undvek socker i största möjliga mån. Även ha en tät dialog med min grupp med stöttare som finns där för att supporta mina drömmar samt mål. Jag har varit på jobbet samt mitt landställe. Och inte minst, åt som en häst kvällen innan och sov som en gris. 

Hur kändes det att tangera ditt egna världsrekord?

– Jag är såklart jätteglad. När man springer så här lång kan verkligen allting hända. Jag är glad över alla lärdomar sant känslan att jag utvecklats mer på distanser över 50 kilometer. Distanser under 50 kilometer klarar jag relativt lätt vilken dag som helst. Efter 50 kilometer börjar utmaningen, men jag känner mig tryggare och tryggare.

Några nya leende äventyr på G?

– Jag har hittat ett lopp utomlands som lockar, men jag tror eventuellt inte att jag kan resa. 100 kilometer lockar mer efter igår (läs onsdags) eller springa under en längre tid. En leende utmaning på jobbet samt fortsätta springa alla etapper på Östgötaleden. Den är ju 140 mil lång och utökas med nya etapper, men jag har ”bara” runt Valdemarsvik kvar samt någon ytterligare etapp i övriga Östergötland. 

Vilken är favorit etappen på Östgötaleden?

– Det finns massor fint. Området kring Söderköping ut mot Valdemarsvik har överraskad. Nya rundan i Mjölby är fin. Även rundan i Tjällmo samt allt kring Sommenbygden. Torpön runt är magisk. Och sen är södra Linköping såklart närmast hjärtat då jag har en stuga där precis på leden. 

Avslutningsvis passar vi, såklart, på att gratulera Lisa till världsrekordet och håller tummarna för att hon får fortsätta springa leende mot nya utmaningar.

Har du någonting som du vill dela med dig av, högt som lågt? Hör gärna av dig till oss genom antingen ett mail till info@nocout.se eller ett direktmeddelande på Facebook. Vi vill väldigt gärna höra om dina äventyr och upplevelser!