Under gårdagen (den 8 december) presenterades nya nationella råd från Folhälsomyndigheten som ersätter nuvarande lokala råd från och med nästa måndag (den 14 december 2020). Mycket fokus var på jul- och nyårsfirandet. Lite i skymundan uppdaterades även råden vad gäller träning i grupp för oss som är 16 år eller äldre. Dessa nya råd innebär kortfattat att vi så smått kommer kunna öppna upp klubbens verksamhet igen.

Pandemin är såklart inte över och bara för att vi tillåts träna i mindre grupper så betyder det inte att vi är fria från personligt ansvar. Snarare tvärtom. För att vi ska kunna springa, cykla, staka och eventuellt simma ihop så behöver vi alla anpassa oss och följa råden så att kan träna på ett säkert sätt. Vad innebär det mer konkret för oss? Läs nedan för information kring passen från respektive sektion.

Cykling

MTB/Gravel-passen kommer kunna arrangeras så länge vi inte cyklar i större klungor, vilket man oftast inte gör eftersom det är trångt i skogen. Förutsättningarna att genomföra dessa träningspass på ett smittsäkert sätt finns. Passen på Zwift kan fortsätta opåverkade. Vi kommer fortsatt avvakta med våra spinningpass.

Löpning

Våra distanspass på helgerna kommer återigen att kunna köras. Vi kommer dock att starta olika fartgrupper på olika tider för att vi inte ska vara många på samma plats samtidigt samt så ska varje fartgrupp delas upp i mindre grupper. Pannlampspassen kommer också att kunna genomföras om vi ser till att hålla avstånd till varandra. Däremot kommer vi avvakta med intervallpassen.

Simning

Gällande simning har vi i skrivande stund inget nytt besked att lämna. Simning är just nu den enda aktivitet som inte kan ske på annat sätt (om man inte gillar kallbad). Simhallarna är fortfarande stängda vilket vi inte kan påverka. När det sker ändringar på den fronten kommer vi se över möjligheterna att kunna erbjuda bassängtid och bokade banor.

Skidor

I väntan på snön pågår just nu älghufs-/stavgångs-pass. Detta pass har också möjligheter att utföras på ett smittsäkert sätt då vi är utomhus och inte behöver vara nära varandra. Skidsektionen har även ett planerat vinterläger. Detta läger kommer dessvärre att ställas in då råden råder oss att avstå från att arrangera och delta i läger.

Sammanfattning

Vi är såklart glada att vi återigen tillåts att träffas, umgås och träna ihop. Framförallt med tanke på att rörelse och motion tillsammans med sina klubbkompisar förmodligen är extra viktigt och behövligt för välbefinnandet i dessa mörka tider. Vi får dock inte glömma att vi alla nu fortsatt måste ta ett stort eget ansvar. Visa hänsyn till dina klubbkompisar genom att:

  • Stanna hemma om du känner dig det minsta sjuk.
  • Håll avstånd och undvika trängsel.
  • Dela inte vattenflaskor med varandra.
  • Behöver du snyta, nysa eller liknande så kliver du åt sidan.

Passen kommer att kunna dra igång under nästa vecka (51) så håll koll på hemsidan för att inte missa någonting.

Var rädda om er.
Styrelsen och sektionsledarna genom Andreas Fröberg