Vi vet inte för vilken tur i ordningen det blir (kanske är det femårsjubileum?) men om en vecka är det dags. För julafton tänker du? Det är förvisso rätt, men det vi tänker på är såklart X-Miles!

Vad är X-Miles?

X-Miles är löparnas motsvarighet till cyklisternas Rapha Festive500. Idéen är kapad rakt av (det ska vi inte hymla med). Tanken är att du väljer något av nedanstående distansutmaningar för de åtta dagarna mellan jul och nyår.

  • X-Miles 100 (16 mil)
  • X-Miles 50 (8 mil)
  • X-Miles 25 (4 mil)

Hur du sen väljer att lägga upp det är upp till dig. Antingen sprider du ut dina miles på per dag eller så tar du dig lite längre när du väl kör. Och hur du tar dig framåt spelar ingen roll (så länge det är till fots). Gå, jogga eller spring. Det viktigaste är att du tar dig framåt. Kom ihåg att varje miles räknas, oavsett vilket tempo du håller.

Se det här som en rolig utmaning för dig själv. Kanske ett sätt för dig att komma igång eller en möjlighet till lite rörelse och hälsa. Varför kanske inte även skänka ett par kronor per mile till ett valfritt välgörande ändamål? Win-win-situation liksom.

Skriv upp dig i länkat ark och rapportera in dina miles som du klarat av (inte tid). Genom att skriva in hur långt du sprungit i arket kan du hålla koll på hur du ligger till mot ditt mål samtidigt som kan inspireras av andra deltagare.

Anmälan och uppföljnings-fil: X-Miles 2020

Tygmärke då?

Under många år har vi sagt att vi någon gång i framtiden likt cyklisterna skulle se till att belönas er alla som klarar av antingen X-Miles100, X-Miles50 eller X-Miles25 med ett tygmärke. Nu slipper ni vänta. För år 2020 blir året då det händer. Vad tycks om det historiska första märket för X-Miles?

Alla som klarar sin valda utmaning kommer att belönas med ett tygmärke. Du som inte är medlem i IK NocOut.se får dock betala en symbolisk summa om 20 kronor för tygmärket. Efter avslutad och avklarad utmaning mailar du dina uppgifter (namn och adress) till info@nocout.se senast söndagen den 10 januari. Därefter kommer tygmärket att skickas ut per post. Det kanske kommer dröja någon månad eller så, men håll ut.

Vilka får vara med?

Alla får såklart vara med, även du som inte är medlem (vill du bli det så kostar det ynka 500 kronor för ett helt kalenderår (klicka här)). Gillar du att springa så är det bara att hoppa på tåget. Sprid eventet med vinden till era träningsvänner som vill ha en kul sista utmaning innan vi lämnar 2020 till historien! Och glöm inte bort att rapportera din framfart i sociala medier med hashtag #XMiles så att vi kan inspirera och peppa varandra.

Nu laddar vi batterierna för härliga löprundor i mellandagarna – Let’s do the X-Miles!