Inför veckans rapport har det gått snabbt. Blåst och plusgrader har gjort att nästan allt det fina vita är borta. Men inte konstsnön den består. 😀 Anläggningarna har fram tills några dagar sen producerat så mycket snö som möjligt som nu möjliggör skidåkning trots att backen i övrigt är bar.

Den här veckan ska vi fokusera på två anläggningar som just nu  levererar konstsnöspår, Åbysäcken och Vreta SkiCenter. All information om spår från fredag kväll.

Längdskidor

Åbysäcken

Åbysäcken i Hackefors har sedan i måndags förlängt spåret till ca 1200m. Slingan är mestadels flack med undantag av en ögla längst bort där man får bra fart att trampa runt nedför innan man ska upp för en backe. Man kliver på spåret och vänder utanför klubbhuset och det finns en vändpunkt till ute i spåret. Möjlighet till skejt finns mellan spåren. Spåret på fredag em va något smutsigt av skräp från träden men fint nyspårat kl. 19:00 och snabbt. Elljusspår.

Vuxen heldag kostar 40kr och Swishas 1233908118. Info finns vid parkeringen. Försök undvika tisdagar och torsdagar 17:45-19:30 då det är barn- och ungdomsträning.

Vreta SkiCenter har också låtit snökanonerna gått för fullt tills det blev mildväder. Det som kännetecknar Vreta är att man lägger en tjock och bred snöbädd som ska hålla länge för att förlänga skidsäsongen så länge som möjligt. Nu har man producerat 1500m vändslinga med dubbelspår för skejt i mitten. Slingan börjar och slutar med en lättare backe resten av slingan är relativt platt. Här upplevs det inte att det är lika mycket folk då man kan ta det i sin egen takt i ena spåret eller köra om och snabbare i det andra. Elljusspår.

Vuxen heldag 100kr, 16-20 år 75kr. Nytt för i är att man laddar ner appen Outby och väljer Vreta Skicenter och korttyp. Håll utsikt på skidspår.se vid vilka tillfällen det är träning och extra mycket skidåkare ute i spåren.

I övrigt kortfattat om övriga anläggningar

Sya skidstadion. Nypistade fint konstsnöspår på fredag kväll kl. 19:00. Obs! Avstängt på söndag mellan 07:00-14:00 pga av tävling.

Kimstad skidcenter. 1800m konstsnö som ev. kommer att ändras under helgen.

Nu är det mildgrader så ha överseende att man minimerar arbetet/spårning i snön för att spara på underlaget. Inland kan spåren upplevas hårt och isigt men med tiden blir det bättre efter några spårningar om det inte kommer mer regn.

Glöm inte bort att uppdatera er på skidspar.se

Har ni tips om bra spår hör gärna av er till skidor@nocout.se

Skidsektionen önskar er ännu en härlig skidhelg. Vi syns i spåret.