Vi är många som längtar efter att få simma tillsammans med klubbkompisarna i Linköping och Ljungsbro simhall. Igår måndags (den 25 januari) öppnade simhallarna upp för allmänheten. Vi som klubb har följt utvecklingen och haft dialog med Medley för att se över möjligheten att enligt rådande riktlinjer samt på ett smittsäkert sätt kunna erbjuda er, våra medlemmar, bokade banor som innan det stängde igen i november. Igår kom dock nedanstående förtydligande från kommunen.

Föreningar kan endast boka tid för föreningsverksamhet för de som är födda 2005 eller senare. […] Övriga föreningsaktiva födda 2004 eller tidigare hänvisas istället till vad som gäller för allmänheten på tider för allmänheten

Med andra ord kan vi i dagsläget inte boka några banor antingen i Linköping eller Ljungsbro. När det väl tillåts kommer vi se över möjligheten att återigen erbjuda simtider, men fram till dess är vi alla hänvisade till allmänhetens öppettider.