Nu har vi äntligen vintern här!!

Den här veckan ska vi titta lite extra på anläggningen i  Sya. Observera att rapporten är aktuell för fredag kväll. Snökanoner och skotrar fortsätter att preppa för fullt så till helgen kanske vi kan väntas oss ännu längre spår runt om i Linköping.

Sya skidstadion är ett väldigt bra komplement till dom övriga anläggningarna i omgivningen. Nu visar den upp sin bästa vinterskrud. Stora slingan är öppen, där i vanliga fall bara backen upp och ner brukar vara åkbar, men nu fortsätter den runt 3km i fin kuperad skogsmiljö. Lägg till två slingor ute på åkrarna på 750m och ca 2km. Totalt ca 6,5km varierande terräng. Mer konstsnö sprutades ut på fredagskvällen.

Ungdomar upp till 18 år gratis. Dagkort vuxna 60kr som Swishas till 1232768661.

Sya skidstadion

Linköpings golfbana är spårat med 2,5km men det finns även spår på sista hålen som är uppkört av skidåkare. Frivillig spåravgift.

Linköpings golfbana

Vreta SkidCenter har nu förlängt sina dubbelspår och skejtbädd till 2km.

Kimstad skidcenter har 1,8km med fortsatt vändspår uppe och runt dammen. ”Skidkul” för barn och ungdomar mellan 09:30-12:00 på lördag och då kommer det vara extra mycket folk.

Åbysäcken (Hackefors) är lite oklart om längd men troligen runt 1,4km och nu med bra spår från parkeringen.

Åtvidaberg har nu återigen 7km och 1,5km spår ute på banan.

Landeryds golfbana är spårat till 4,5km med start nedanför parkeringen. Observera att kör endast i uppkörda skoterspår så att man inte av misstag kommer upp på greenerna och förstör dom.

Mer info om spår på skidspar.se

Skidsektionen önskar en vintrig skidhelg med många mil och varm choklad i termosen.