Sen en dryg vecka tillbaka har vi haft snötillgångar och förutsättningar som vi inte haft på bra länge. I dag fredag 12/2 börjar dessutom något som heter Vasaåket. En alternativ möjlighet att genomföra sitt eget ”åk” nu när dom traditionella loppen inte går. Du kan åka allt från 10km upp till 90km. Detta kan genomföras på valfri slinga hemma eller på Vasaloppsarenan mellan Sälen och Mora och ända fram till den 7/3. För mer info kolla in Vasaloppet.se

Förutsättningarna fredag eftermiddag oavsett om du vill åka långt eller kort.

På Vreta SkiCenter har verkligen möjlighet att få till ett långt spår. 10km natursnö (genomslag förekommer) + 3,2km på konstsnöslingan. Dessutom finns 2,5km skatebädd i Olstorp. Söndag 14/2 mellan 10:00-13:00  genomförs Vretaloppets ungdomstävling men det är fortfarande öppet för allmänheten.

Sya Skidstadion har fortsättningsvis 6km spår. Blandat konstsnö och natursnö i skog och på ängar. Fortfarande två dagar kvar på K-Byggslingans öppna ”åk”.

I Åbysäcken (Hackefors) har man förlängt konstsnöspåret till 1,9km.

Linköpings golfbana har 5km snabba spår med en del genomslag.

Landeryds golfbana har fortfarande 4,5km spår men med risk för genomslag.

Solnedgång över Roxen

Ekängen Roxen har 5km ute på isen.

Kimstad GoIF skidcenter har ingen aktuell rapport  men minst 1,5km spår möjligen längre till helgen.

Björsäter har nypreparerat spår på 6km.

Åtvidaberg har fått ännu mer snö i veckan och Åtvidabergs golfbana levererar två riktigt bra slingor på 7 respektive 1,5km.

Kolla in skidspar.se för mer aktuell status på respektive anläggning.

Passa på och njut av den härliga vinter vi har.

Go tur önskar skidsektionen.