Nu börjar vi förhoppningsvis bli varma i kläderna och åkt några gånger. Vi har inte fått någon snö på ett tag och dessutom har det efter alla dessa gnistrande och kyliga dagar blivit blidväder. Detta sätter och oss lite på prov då det gäller valla om ni inte har skinsskidor (vallningsfria skidor med skin/stighudar) som blir allt vanligare. Spåren har blivit fuktiga med risk för hårda eller möjligen isiga backar om man åker på natursnö. Så på med klistret för här kommer fredagens spårrapport.

Vreta SkiCenter har lagt grunden för ett konstsnöspår på 3,2km som kommer hålla länge. Milspåret och Olstorp ingen aktuell rapport.

Sya skidstadion har fyllt på för kommande blidväder så förhoppningsvis håller dom 6km över helgen.

Åbysäcken (Hackefors) har 1,9km hållbart konstsnöspår. Det som talar för Åbysäcken är det centrala läget samt det varierade spåret inne i skogen.

Linköpings golfbana har ingen aktuell rapport med räkna med ev. genomslag.

Landeryds golfbana har heller inte aktuell rapport så räkna även här med genomslag.

Roxen Ekängen fortsätter med 5km dubbelspår om än något fuktiga. Glöm inte att betala valfri belopp till dom som lägger tid och angagerar sig i både spår och skridskobana. Swish till 1232657724. Skridskobana nu hela vägen till Berg och Sandvik.

Kimstad skidcenter är en doldis och kända för sitt ideella engagemang som gör att dom nästan alltid har spår. Nu är spårbädden mellan 1,5-2m tjockt som gör att det kommer att hålla länge. Längden är ca 2,5km och det finns möjlighet att variera längden och slingan.

I Åtvidabergs har det kommit betydligt mer snö så passa på att åk golfbana innan värmen gör sig påmind. 7 respektive 1,5km slinga.

För mer aktuell info gå in på skidspar.se och sök på respektive ställe.

Skidsektionen önskar en härligt varm skidhelg.