Vi fick häromveckan en förfrågan från svenska triathlonförbundet om det finns någon i vår klubb som skulle kunna tänka sig att vara guide, eller pilot som det kallas, i triathlon. Med tanke på vår klubbs storlek så tänkte vi att det kanske finns någon som tränar i samma farter som henne och som även skulle vilja hjälpa en tjej att fortsätta med triathlon.

Sophie som tjejen heter bor i Linköping och har en syn- och hörselnedsättning (men kan kommunicera i tal) behöver en guide för att kunna cykla och springa. Simning klarar hon själv i bassäng så du behöver inte kunna simma. Främst behövs guiden till träning, men hon är intresserad av att tävla så det kan förekomma också. Hon har även bland annat tidigare kört Vadstena Triathlon (sprint). Vilka farter bör du kunna köra för att funka som guide åt henne?

  • Cykling – Som referens så har hon cyklat Tjejvättern (tio mil) på 3.5 timme, en snittfart på knappt 30 km/h.
  • Löpning – Hon springer fem kilometer på 35 minuter (det vill säga 7:00 min/km).

Är du nyfiken eller intresserad så hör av dig till oss på info@nocout.se så förmedlar vi kontakten vidare. Har du frågor eller funderingar så har vi även kontaktuppgifter till hennes nuvarande guide (som bor i Vadstena).