I år så slog Kimstad och IK NocOut.se ihop sina lopp för att främja rullskidåkning i Östergötland då båda hade lyckats förlägga sina respektive lopp samma dag och det dessutom troligen är dom enda som kommer gå i år. Det här resulterade i att vi fick pröva på en ny bansträckning med start och mål vid Grensholm. En vändbana på 22km som kördes i två varv. Våra åkare kämpade starkt fick verkligen bekänna färg i denna rätt kuperade bana. Av totalt 28 åkare van Antonia Tengbom damklassen med Frida Nikesjö på en tredjeplats och Jakob Karlsson som vinnare i herrklassen med Thomas Nordman på en tredjeplats.

Nu gå vi händelserna lite i förväg det är ju KM som är i fokus i dag. På damsidan tog Antonia en ledning redan från start och behöll den hela vägen till mål. Kampen om andra platsen var desto mer spännande. Josefin drog i från Frida och skapade en lucka men vid varvningen och med några kilometer kvar till mål hade Frida starkt stakar i fatt Josefin i uppförsbackarna och i nedförsbacken mot Vånga låg dom kloss men Frida var starkare och drog återigen ifrån i dom återstående uppförsbackarna och vann med 22 sekunder.

Pallen KM rullskidor

Prispallen damer KM rullskidor. Från vänster, Josefin Axelsson, Antonia Tengbom och Frida Nikesjö.

I herrklassen var det inte mindre spännande. Vid första vändningen hade Jakob börjat dra i från och efter honom låg två grupper med fyra åkare i varje. Jakob drog i från och sakta men säkert åkare avståndet till 46 sekunder till tvåan. Thomas och Olof höll oss på halster den första gruppen på fyra efter Jakob höll ihop hela vägen fram till mål där Thomas drog det längsta strået i sista uppförsbacke upp mot mål kom två sekunder före Olof som kom trea.

Prispallen herrar från vänster, Thomas Nordman, Jakob Karlsson och Olof Persson.