Äntligen kan IK NocOut.se åka på löparresa igen! Efter att tidigare år ha åkt till Paris, Barcelona, Rotterdam, Prag, Köpenhamn, Wien och Hamburg har det nu blivit dags att åka till Lettlands huvudstad för att springa Riga marathon i mitten av maj 2022. Det finns även möjlighet att springa halvmaraton, 10 km och 5 km. Något för hela familjen med andra ord!

Precis som på klubbens senaste löparresa kommer vi även den här gången att åka buss och färja till resmålet. Den här gången har vi utökat schemat så att det kommer att finnas 1,5 dag till att fritt utforska Riga på.

Boende

Vi kommer att bo i dubbelrum på det centralt belägna Park Inn by Radisson Riga Valdemara. Hotellet ligger 270 meter från starten och 650 meter från målet. Faktum är att banan går förbi hotellet! Det ligger även nära kultur, shopping och utflyktsmål för hela familjen.

Enkelrumstillägg: 1200 kronor.

Pris

Vi har bokat en buss med plats för 50 personer och det blir därför billigare ju fler vi blir. Så se till att locka med så många du kan! Familjemedlemmar och andra nära och kära är självklart välkomna att följa med på resan.

Preliminärt pris för 30 deltagare: 4000 kronor per person. 

Preliminärt pris för 50 deltagare: 3500 kronor per person.

Betalning sker efter att anmälan stängt då vi vet exakt hur många vi blir.

Hållpunkter

Fredag 13 maj

Avresa med Eksmo buss från Linköping på eftermiddagen/kvällen till Nynäshamn. Nattfärja med hytt för två personer till Ventspils.

Lördag 14 maj

Ankomst i Ventspils klockan 07.00. Därefter cirka 2,5 timmes bussresa till Riga (framme vid 10-tiden). Incheckning på hotellet och fri aktivitet och uppladdning inför loppet.

Söndag 15 maj

Tävlingsdag! Gemensam middag efter loppet för alla som vill.

Måndag 16 maj

Fri aktivitet i Riga under hela dagen. Återresa med färja från Ventspils vid midnatt. Nattfärja med hytt för två personer till Nynäshamn. Tillbaka i Linköping tisdag 17 maj cirka kl 10.30.

Så anmäler du dig

Anmälan görs till perahlin85@gmail.com senast 31 januari. När du har fått en bekräftelse från Per anmäler du dig själv till loppet HÄR! Observera att det sker en prishöjning av anmälningsavgiften till loppet vid årsskiftet.

Ansvariga från NocOut.se – Per Åhlin och Linnea Neckman 

Om loppet

Riga marathon har arrangerats sedan 1991 har tilldelats utmärkelsen Gold Label Road Race av World Athletics (tidigare IAAF), vilket innebär att loppet klassificeras som ett av de ledande landsvägsloppen i världen. 2019 deltog 25 659 löpare från 82 olika länder i loppet.