Första söndagen i mars, det betyder att det är dags för långloppens kronjuvel: Vasaloppet.

I NocOut ville skidsektionen och löpsektionen gemensamt uppmärksamma denna högtid med en Vasabrunch på Livgrenadjärmässen. 30-talet medlemmar var samlade 07:30 för att på storbild följa uppsnacket, ladda med kaffe samt tippa segrartider och pallplaceringar. Efter första klättringen upp från Sälens by fortsatte ett gäng ut i solgasset ihop med löpsektionen för att springa en runda medan de mest skidintresserade fortsatte storbilds-tittandet. Lagom till Oxberg var alla åter samlade på Livgrenadjärmässen för att äta en brunch tillsammans och följa upplösningen av loppet.

Och vilken upplösning sen! I elitklassen bjöds det på rafflande spurt på herrsidan. Damklassen var avgjord långt innan Mora, men som kompensation för en utebliven spurtuppgörelse bjöd segrarinnan på en rekordtid. Spurtstrid och rekordtid i all ära, det roligaste var att följa alla våra klubbkompisars framfart i spåret! Inte minst våra medlemmar Jakob Karlsson och Jenny Sandh. De följde upp sina fina guld- respektive bronspengar från Skid-KM och slog till med varsitt fint klubbrekord.

Jakob, som förutom att vara NocOutare dessutom åker i långloppscupen för Exsitec Ski Team, hade en dag då mycket stämde. Han åkte in på 88:e plats och på det nya klubbrekordet 3:51:56. Efter loppet lovordade Jakob sina skidor; när väl första backen var avklarad åkte han med en skön känsla resterande 87 km och plockade placering efter placering på sin goda surf. Och visst, det var alldeles säkert bra pulver under skidorna, men nog var det väldigt bra pulver i armarna också!

Jenny hade egentligen inte klubbrekordet som främsta fokus, även om det fanns där i bakhuvudet. Med tidigare skadeproblematik var det största målet att få åka starkt igenom hela loppet med en kropp som höll hela vägen. Jenny körde med fästvalla och rapporterade fint bett hela vägen in i mål, tyvärr på bekostnad av glidet. Ett sämre glid än många runtomkring gjorde att hon fick slita mycket sista tredjedelen. Det hindrade dock inte henne från att åka sitt snabbaste Vasalopp hittills med ett personligt rekord, tillika klubbrekord, på 6:13:03 och placering 177!

Tack för underhållningen, Jenny, Jakob och alla andra klubbkamrater i spåret! Tack för gemenskapen – både runt brunchbordet och på löprundan – alla ni som tog er till Livgrenadjärmässen!

Det här gör vi om nästa år, allt från storbild med löpning/brunch ända till klubbrekord!