Det var 925 dagar sedan vi senast satt i Collegium och lyssnade på när Johan Olsson föreläste för oss. Man kan med andra ord säga att vi har väntat länge på att få återvända, men i onsdags var det dags igen. Och vilken föreläsare för en sån här comeback passade inte bättre än den dubbla OS-guldmedaljören och världsrekordhållaren Nils van der Poel.

Vi misstänkte tidigt att det skulle vara stort intresse kring föreläsningen och det visade sig stämma. För knappt två veckor innan föreläsningen var alla 450 platser reserverade. På hälften av platserna satt rödklädda NocOutare och resterande platser bestod av samverkande föreningar via RF Sisu Östergötland samt klubbens sponsorer.

Nils van der Poel under den fullsatta föreläsningen den 6 april 2022 i Collegium.
Foto: Andreas Edquist

Nils bjöd på en härlig föreläsning där han berättade om allting i från sin resa till OS, motivation, prioriteringar, hur det är att vara inlagd på ett ryskt sjukhus, hur hans far fick åka tiotals mil för att hämta ett par glömda skridskor samt svara på frågor om bland annat vilka som var härligast att hända med i OS-byn samt vilket som är hans favoritchips.

Vi vill även passa på att informera om den dåliga luften som var i föreläsningslokalen. Den berodde på att hantverkaren som fixat med ventilationen tidigare under dagen glömt att sätta på den igen. Fastighetsägaren Castellum ber om ursäkt för det.

Gemensam middag och ny sponsor!

Innan föreläsningen käkade knappt hundra klubbkompisar middag på Stångs Mjärdevi medan övriga åt en god macka med kaffe. Vår klädansvarig Karin Nilsson krängde mer eller mindre alla prylar hon fått med sig från Profilservice (inklusive den nya kepsen). För dig som missade chansen så finns kepsen och mycket annat att handla här: NocOut.se – Profilservice. Utöver det så fick klubbens nya sponsor Askling Bil chansen att presentera sig. Superlativen räcker inte till för att beskriva den här kvällen med er. Ska vi dock välja ett så är det succé!

Mer än bara en cykelklubb

Vi hoppas att ni alla hade det lika kul som vi. Vi är som ni märker så mycket mer än bara en cykelklubb (lägg även till löpning, simning, triathlon, skidåkning, swimrun och härliga tillställningar) och vårt bottenmärke till logotyp (ping Corren)!

Tack och prisvärt medlemskap

Vi vill även rikta ett stort tack till RF – SISU Östergötland för samarbetet med denna kväll! Och avslutningsvis tack till dig som satt i publiken och bidrog till att det blev en sån härlig kväll. Vi hoppas att vi ses framöver.
Och för dig som (ännu) inte är medlem. Vi hoppas att du fick en positiv bild av klubben och allting vi har att erbjuda. Vi är till för alla oavsett mål och ambition. Medlemsavgiften är som bekant på 500 kronor (varav 400 kronor går att dra av i friskvårdsbidrag). Vi må vara partiska men det tycker vi är ett ruggigt bra pris. Då ingår en himla massa träning, grymma klubbkompisar och en massa annat.