Snart är det Midsommar! Och vad händer då utöver att vi kör Midsommardoppet? Jo, förra årets succé X-IRON startar igen. X-IRON är för dig som inte vet sommarens motsvarighet till X-Miles, fast vi adderar simning och cykling till löpning. Nytt för i år är att man nu kan välja att köra den klassiska olympiska distansen som är något kortare än övriga två.

Vad är X-IRON?

X-IRON är en tio dagar lång utmaning mellan fredagen den 24 juni (Midsommarafton) och söndagen den 3 juli där du ska simma, cykla och springa/jogga/promenera antingen en olympisk distans, halv eller hel IRONMAN-distans. Vilka är de totala distanserna kanske du undrar?

Olympisk distans

  • Simma: 1500 meter
  • Cykla:40 kilometer
  • Gå, jogga eller spring: 10 kilometer

Halv IRONMAN (70.3 miles)

  • Simma: 1900 meter
  • Cykla: 90 kilometer
  • Gå, jogga eller spring: 21 kilometer

Hel IRONMAN (140.6 miles)

  • Simma: 3800 meter
  • Cykla: 180 kilometer
  • Gå, jogga eller spring: 42 kilometer

Likt X-Miles är det upp till dig att själv bestämma hur du lägger upp det. Gör allting på en dag om du känner för det eller sprid ut det i mindre distanser under dessa tio dagar (rekommenderas). Cykla lite en dag, simma en annan och löp en tredje alternativt någon kombination. Det är helt enkelt upp till dig. Se det här som en rolig utmaning att börja sommaren med. Kanske för att testa en ny träningsform som du i normala fall inte brukar träna.

X-IRON Final Day söndag 3 juli kl 10-13

Dag nummer 10 kör vi en Final Day vid Ljung badet. Kom och samla ihop dina sista meter simning, cykling eller löpning tillsammans med klubbkompisar. Eller kom bara för att umgås, fika, sola och bada (Vi har beställt sol). Klubben bjuder på lite snacks och dryck för att fylla på depåerna. Förra årets Final Day var supertrevligt och vi tror att det blir en skön dag med spontan idrott i år också.

Inrapportering

Som under X-Miles rapporterar du in din framfart i ett Google Kalkylark. Lägg in ditt namn och så lägger du dag för dag in vad du genomfört. Kolumnerna (D, E, F) visar hur långt du har kvar för att klara av för respektive distans (Olympisk, Halv eller Hel IRONMAN-distans). Du väljer såklart vilken distans du vill ta sikte på och för att klara märket behöver du bara klara av den du valt.

Länk: Inrapportering X-IRON!

Tygmärke?

Självklart ska X-IRON likt X-Miles också belönas med ett tygmärke.

Alla som klarar sin valda utmaning kommer att belönas med ett tygmärke. Du som inte är medlem i IK NocOut.se får dock betala en symbolisk summa om 20 kronor för tygmärket. Efter avslutad och avklarad utmaning mailar du dina uppgifter (namn och adress) till info@nocout.se senast söndagen den 10 juli. 50 st tygmärken är beställda. Du som kommer på Final Day den 3 juli kan få ditt märke i handen redan då.

Alla får såklart vara med, även du som inte är medlem (vill du medlem det så kostar det ynka 500 kronor för ett helt kalenderår (klicka här)). Gillar du att träna eller vill ge dig på någonting nytt så är det bara att hoppa på tåget. Sprid eventet med vinden till era träningsvänner som vill ha en kul utmaning. Och glöm inte bort att rapportera din framfart i sociala medier med hashtag #XIRON så att vi kan inspirera och peppa varandra.

Nu laddar vi batterierna för härliga upplevelser i dagarna mellan midsommar och kanske semestern – Let’s do the X-IRON!