Efter en lång härlig sommar börjar det nu bli dags för oss att återigen simma med tak över våra huvuden (även om det kvarstår några tri-pass, KM i öppet vatten-simning samt nattsimning).

Höstens bassängtider

Redan under kommande vecka (34) kan du börja utnyttja våra bassängtider i Linköpings simhall. Våra tider i Ljungsbros dito börjar gälla från vecka 35. Från vecka 35 ser alltså bassängtiderna ut som följer:

Måndag: Hela bassängen mellan 17:30-19:00, Ljungsbro simhall

Tisdag: Fyra banor mellan 06:40-07:40, Linköpings simhall.

Onsdag: Två banor mellan 06:40-07:40, Linköpings simhall

Torsdag: –

Fredag: –

Lördag: Hela bassängen mellan 08:30-10:00, Ljungsbro simhall

Söndag: –

För att simma på våra tider i Linköpings simhall måste du betala entréavgiften. Antingen betalar du per tillfälle eller så skaffar du något form av stämpel-, månads- eller årskort. Klubben står för banhyran. Och till skillnad mot Linköpings simhall så räcker det med att du är medlem i klubben för att få simma på våra tider i Ljungsbro. Entréavgiften ingår nämligen i banhyran. Uppge bara för de i receptionen att du ska simma med IK NocOut.se så är du välkommen in.

Upplägget under våra simpass

På våra simpass förekommer inga tränare på bassängkanten. Här är det du som själv som bestämmer vad du vill köra. Det förekommer dock olika grupperingar som simmat tillsammans väldigt länge och som har färdiga pass med sig. Tveka inte att gör dem sällskap. Det brukar finns en bana för alla farter.

Skulle man dock ge sig på någon form av sammanfattningen så ser det på ett ungefär ut så här.

  • Måndagar – Hela bassängen är vår. Kort sammanfattat är bana 1-2 till för dig som vill köra ditt egna pass. Gänget på bana 3-4 brukar simma cirka 4000m med en huvudserie på ca 3000m där de fokuserar på kortare distanser i hög fart med utmanande starttider, dvs mellan 1:30-1:45/100m. Bana 5-7 simmar strukturerade pass på runt 3000-4000m bestående av både teknik och fart. För att kunna hänga på någon av dessa tre banor så ska man kunna ha ett insimstempo på 1:40 min/100m för bana 5, 1:50 min/100m på bana 6 och +2:00 min/100m på bana 7.
  • Tisdagar – 4 banor är bokade för klubben i Linköpings simhall. På tisdagar brukar ett gäng köra ett pass med betoning på fart och fartvariationer i kortare eller längre serier. Ibland med inslag av leksaker men oftast vanlig sammansatt simning. Känner man att man vill köra någonting eget så finns det gott om plats för det då vi har fyra banor till vårt förfogande.
  • Onsdagar2 banor finns bokade åt oss i Linköpings simhall. Detta pass innehåller en hel del teknikövningar, oftast med något visst fokus varje vecka. Varje pass avslutas eller blandas upp med kortare eller längre avsnitt med sammansatt simning för att omsätta övningarna i praktiken. Om man har en leksakspåsen (med allt från dolme, fenor, snorkel och paddlar ) så är det bra att ta med den men det går såklart bra att simma utan leksaker. Vill man simma något annat pass burkar det funka bra även om vi bara har två banor. 
  • Lördagar – Likt måndagarna så har vi även på lördagar hela bassängen till vårt förfogande. Även på lördagar är bana 1-2 till för dig som vill köra något eget. Bana 3-4 simmar även på helgen 4000m där de fokuserar mer på uthållighet och tröskeltempo på lite längre distanser (200-400m). Tröskelfart på bana 3 brukar vara runt 1:30-1:35/100m och på bana 4 1:25/100m. Bana 5-7 kör liknande tänk som på måndagar.
Kom ihåg att man enbart kan vara med delar av passen om man känner sig ringrostig. Har du som sagt några funderingar när du dyker upp för första gången så greppa tag i någon med en IK NocOut.se-badmössa. De hjälper dig så gärna. Nu ser vi fram emot en härlig simhöst som vi hoppas kommer avslutas med att vi får simma i stans nya simhall.